Momče, ulazite u istoriju…

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković otvorio je sinoć izložbu „Grad biciklista – istorijski, etnološki, književni i likovni aspekt bicikliste u Subotici“, koja je u saradnji sa Gradskim muzejem u Subotici realizovana u Etnografskom muzeju u Beogradu.

 

 

Posetiocima izložbe su se obratili direktorka Etnografskog muzeja, Vilma Niškanović, direktor Gradskog muzeja u Subotici, mr Ištvan Hulo, kao i autori ove izložbe, Mirko Grlica i Olga K. Ninkov.

 

Otvarajući ovu izložbu, ministar Petković je istakao značaj biciklizma i biciklista, ministar Petković i rekao da se kraj 19. veka čita po biciklu. Mnoge marke bicikala su kasnije postale automobilske marke, kao što su Opel, Pežo, Rover. Tako, u Poljskoj ne kažu bicikl nego kažu rover, jer je prvi put došao bicikl marke Rover.“

 

Na kraju svog obraćanja podsetio je prisutne da nisu svi voleli biciklizam i bicikliste podsetivši na anegdotu o Džordžu Bernardu Šou koji je ismevao bicikliste i govorio da nema ništa smešnije od čoveka na biciklu. Rekao je da se sudbina poigrala sa Bernardom Šoom i da ga je jedan dečak oborio biciklom u Dablinu na ulici, a da je Bernard Šo u svom stilu rekao:„Momče, ulazite u istoriju, upravo ste ubili Bernarda Šoa“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 KOMENTARI

  1. Munya kaže:

    Kako je moguce da covek koji duguje za porez 8 000 000 moze da bude ministar? KAKO?!   http://www.blic.rs/Vesti/Politika/334776/Novi-ministar-kulture-duguje-osam-miliona-za-porez

OSTAVITE KOMENTAR