Mucalj ponovo načelnik subotičke policije

Smena Nenada Sekulića i ponovno postavljanje Borivoja Mucalja za načelnika Policijske uprave izazvali burne komentare

Prema još zvanično nepotvrđenim informacijama, na čelo Policijske uprave u Subotici odlukom ministra Aleksandra Vulina ponovo je postavljen Borivoje Mucalj, umesto Nenada Sekulića, koji je rukovodio subotičkom policijom od 2017. godine. 

Borivoje Mucalj bio je načelnik Policijske uprave u Subotici od 2004. do 2017. godine, što je u poslednjih pola veka najduži period jednog načelnika policije. Ipak, njegov dug mandat nije obeležila povećana sigurnost u gradu, naprotiv, u tom razdoblju postojao je veliki broj nerešenih slučajeva od ubistava do pljački građana.

Njegova smena usledila je, kako su mnogi smatrali, nakon što je jula 2016. godine u sačekuši praktično u centru grada ubijen kontroverzni Mirko Milićević Hajčar. Mediji su tada preneli da je Milićević tražio zaštitu policije zbog pretnji koje je dobijao, ali mu nije pružena.

Nakon smene Mucalja, policijsku upravu u Subotici šest meseci predvodio je Milorad Šušnjić iz Novog Sada, da bi sredinom 2017. godine za načelnika PU bio postavljen Nenad Sekulić, koji je imao reputaciju izuzetnog profesionalca, bez mrlje u karijeri, a čitav radni vek proveo je u policiji na različitim pozicijama.

Smena Nenada Sekulića i ponovno postavljanje Borivoja Mucalja za načelnika Policijske uprave burno je komentarisano i na društvenim mrežama.

PolitikaKOMENTARI

 1. DT kaže:

  Sve dok nema otpora naroda na ovakve i slicne odluke, sve sto mozemo je da se nerviramo i komentarisemo.

 2. uzas kaže:

  Kadar iz Republike Srpske Krajine.
  Zar nemamo mi neke svoje domace Suboticane?

 3. adkersu kaže:

  Kakav ministar, takva i rešenja.

 4. Gligorije kaže:

  Nije šija nego vrat.

 5. Msm kaže:

  Ovo je interesantna vest,a sta ce doneti,ce vidimo

OSTAVITE KOMENTAR