Muž i žena podvodili žrtve koje su u teškoj materijalnoj situaciji

Albertina A. (26) i Bojan C. (54) iz Subotice, par koji je uhapsila subotička policija u saradnji sa kolegama iz Novog Sada, nalaze se u pritvoru, a u okviru postupka koji se vodi zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima, sutra se nastavlja saslušanje svedoka, tačnije njihovih žrtava.

Par makroa se tereti da je prisiljavao žene iz Vojvodine da u iznajmljenim stanovima u Subotici i Novom Sadu pružaju seksualne usluge za novac od čega su oni imali korist. Njihove žrtve su žene u teškoj materijalnoj situaciji iz Zrenjanina, Subotice i Novog Sada.

Prema nezvaničnim informcijama stambeni prostor u Subotici se nalazi u Ulici Senćanski put, u blizini glavne Autobuske stanice, što je nedaleko i od zgrade suda i tužilaštva. U ovoj ulici se nalazi veliki broj stambenih i poslovnih objekata, a stan su iznajmili i u Novom Sadu.

Dvoje osumnjičenih je putem oglasa na sajtovima za oglašavanje postavljao reklamne pozive koji su poput oglasa za pružanje masaže i slično. Uz poziv na masažu su postavljali i fotografije devojaka u donjem vešu koje su primoravali da pružaju seksualne usluge za novac. Mušterije su prvo pozivale oglašene brojeve telefona i na taj način ugovarale susret sa devojkama.

– Određen im je pritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela. Rok za žalbu je tri dana – kaže Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Kako je već objavljeno Albertina A. i Bojan C. su nevenčani par, a na saslušanju su se branili ćutanjem. Posle njih su saslušane i dve svedokinje koje ne spore da su pružale seksualne usluge za novac u iznajmljenim stanovima, a istragom još treba da bude utvrđeno da li su to činile pod prisilom.

(Kurir.rs/ Blic)KOMENTARI

 1. Ris kaže:

  Sram ih bilo, ona tako mlada a na najprljaviji način htela da zaradi pare preko sirotinje, a i on matorac, ima li on svoju decu i unučad. Ako ne možeš sirotinji pomoći, nemoj ih gurati u ponor.Kuda ide ovaj svet?

 2. Srećko kaže:

  To „pod prisilom“ toliko jadno zvuči. Ne opravdavam ovo dvoje što su im nalazili klijente, ali da žene nisu htele, ništa od toga nebi bilo. Sigurno je pre svih dogadjanja postojao dogovor.

 3. Pera kaže:

  Najveća trgovina ljudima, zdravljem i organima je trajno abolirana. Pustite ljude neka se jebu, vole, razmnožavaju. Ah, da, to je sve zabranjeno.

 4. Srecko kaže:

  Ako su ih prisilom naterali da se prostituišu, zašto piše da su to žene teške matrijalne situacije?

 5. Mister No kaže:

  Da li neko może biti nateran na prostituciju,ako ne żeli ? Odgovor na ovo pitanje imaju policija i psiholozi,pretpostavljam. Znam lokalnog mangupa koji je pričao da je u okviru svojih ‘poslova ‘bio podvodač i makro. Rekao je da je fizičko maltretiranje lek za cure koje neće da ‘rade’. Ne znam da li ova priča ima realnu podlogu. Nekada davno blizu autobuske stanice radio je kafić kojem je šank bio paravan za prostituciju,po ćarśijskim pričama. Lepoj mladoj konobarici gazdarica je nalazila mušterije na obostranu materijalnu korist,po čaršijskim pričama.

 6. SRDJANA kaže:

  Sve su radile sto su htele I bike da njima sramota

 7. Javni moral i nemoral kaže:

  Legalizujte prostituciju, omogucite zainteresovanim osobama da se bave prostitucijom u vidu usluzne profesije sa svim pravima i obavezama koje iz toga proisticu. Socijalno, zdravstveno i penzijsko osiguranje, placanje poreza i svih ostalih dazbina koje iz toga proizilaze, kao i fizicku zastitu od potencijalnih makroa i nasilne klijentele. Dakle tamo gde nema klijentele nema ni prostitucije. To jedno ne ide nikako bez onoga drugog.Tamo gde je prostitucija legalizovana i pod kontrolom drzave odnosno vlasti, tamo nema nikakvih podvodaca, ucenjivaca, reketasa i slicnog kriminalnog miljea. Ko se bavi prostitucijom , radi to za svoj vlastiti racun. Ako neko bas zeli da zaradjuje na prostituciji, neka izgradi jedan odgovarajuci „poslovni objekat“ sa odgovarajucim sobama i ostalom infrastrukturom i neka ih onda iznajmljuje zainetresovanim osobama koje bi tamo imale fizicku sigurnost i sve potrebne higijenske i zdravstvene uslove. Na taj nacin bi se sprecili ilegalni bordeli po privatnim stanovima i stambene zgrade bi opet postale ono sto im je oduvek bila i namena.

  I za kraj jedan mali vic:
  Policija vrsi raciju u nekom ilegalnom bordelu i na ulici se sakupilo mnogo radoznalog sveta. Jedna bakica upita policajca – sine sta rade sve te zene odjednom ovde?
  Bako , to su sve prostitutke.
  Prostitutke? Meni izgleda sinko da je tu medju njima i poneka kurva.

OSTAVITE KOMENTAR

85 + = 90