Na 3. Subotičkom polumaratonu oko 1400 učesnika iz 15 zemalja

Na 3. Subotičkom polumaratonu, koji će se održati 1. septembra učestvovaće oko 1400 takmičara, gotovo duplo više nego prethodne godine, najavio je Balint Pastor, član Sportskog  udruženja „Horizont“, organizatora ove manifestacije koja se održava povodom Dana grada.

Subotičkim ulicama prvog dana septembra trčaće takmičari iz 15 zemalja sveta. Njih oko 250 stiže iz Mađarske, Hrvatske, BiH, Rusije, Nemačke, Slovenije, Velike Britanije, Rumunije, Nepala, Crne Gore, Australije, SAD, Austrije i Poljske. Najviše učesnika biće iz Srbije, dolaze iz svih krajeva naše zemlje, a i Subotičani će, kao domaćini, osvetlati obraz sa oko 300 takmičara.

Trčaće se trke na 5 i na 21 kilometar, a od ove godine novina je trka Infostudova desetka na 10 kilometara. Start je u 10 sati, čemu prethodi trka  Active kids, koja je takođe masovnija u odnosu na prethodna dva polumaratona, pa će ove godine okupiti oko 600 mališana. Zbog trke će od 9 do 13 časova za saobraćaj biti zatvorene Aleja maršala Tita i Ulica Braće Radić, a o alternativnim pravcima javnost će biti obaveštavana narednih dana.

TV SuboticaKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    A shto ne postoji konachno full maraton u Subotici? Ako moze ns i bg….vala mozhe i Subotica!

OSTAVITE KOMENTAR