Na dnevnom redu gradonačelnika: JKP “Stadion”

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai će početkom naredne nedelje da poništi odluku Gradskog veća od 30.aprila 2012.godine, kada je doneta Odluka o davanju na korišćenje Zatvorenog bazena SRC “Prozivka” Javnom komunalnom preduzeću “Stadion” iz Subotice.

Bazen Prozivka

Imovina treba da je u vlasništvu grada, a ne preduzeća “Stadion”, jer sav prihod od izdavanja poslovnih prostora treba da se slije u gradski budžet, a ne “Stadiona” istakao je gradonačelnik, Jene Maglai.

 

– U zemljišnim knjigama u katastru bazen na “Prozivci” je upisan u vlasništvo grada, a 30.aprila 2012.godine dat na upravljanje JKP “Stadiona”. Zbog toga, grad za posledicu ima to što ne izdaje poslovne prostore, a samim tim u gradsku kasu se ne sliva novac od zakupnine. Primetili smo da su se prostori izdavali u zakup bez ugovora i nije ispoštovan zakon, jer samo grad može da izdaje u zakup gradsku imovinu – rekao je gradonačelnik Jene Maglai

 

Predsednik Gradskog odbora DS-a u Subotici Modest Dulić je opovrgao sve navodne malverzacije.

 

– Ovde je reč o tome da je gradonačelnik bez ideja. Umesto da se govori o novim investitorima ili poseti ambasadora, on se bavi intrigama. JKP “Stadion” je osnovan da rukovodi sportskim objektima u gradu. Mi smo odgovorni i ponosni da je Subotica dobila jedan od najboljih sportskih objekata. Bazen je u vlasništvu grada, a dat je na upravljanje “Stadionu” – istakao je Modest Dulić, predsednik GrO DS-a u Subotici.

 

Kao primer neodgovornog ponašanja naveden je dr Atila Čengeri, tadašnji član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku, koji je koristio službeno vozilo (Opel Vektra) za vreme svog mandata i bez putnih naloga prešao 70.000 kilometara. To je preračunato u trošak goriva od 6.000 litara, odnosno nešto više od milion dinara, bez putarina i amortizacije vozila iz gradskog budžeta.

 

Maglai je istakao da je izdavano mnogo novca za softverska rešenja i imali su paralelene programe, koji su u principu bili besplatni i dobijali se od ministarstva.KOMENTARI

 1. hor kaže:

  Maglai, o čemu ti? Šta tebe muči da se ovak srozavaš iz izjave u izjavu, iz konferencije u konferenciju. To nije nivo jednog gradonačenika.

 2. samo pitam kaže:

  Pa zar nije JKP Stadion u vlasništvu grada i finansira se iz gradskog budžeta?

 3. mara kaže:

  Svakako pare od izdavanja idu u gradsku kasu da li preko stadiona ili direktno. Ovo je samo pokusaj diskreditovanja prethodne vlasti jer se novi gradonacelnik plasi sto nema vecinu

 4. Peter Sever kaže:

  Jane ga presipa iz šupljeg u prazno.

  Počinjem da žalim tog čoveka. 

 5. Nikola kaže:

  Dobili smo novog gradonacelnika; Kako nas narod kaze Kerska pleckusa, a svoj posao neradi.

  Maglai neznas gde udaras, osvesti se, pa da mi gradjani imamo nova radna mesta i bolje uslove zivota, a i DR Cengeri nije siso vesla pa da je presao 70000 km. bez putnog naloga, i treba da te je sramota tako pricati.

 6. 0_X kaže:

  Sve što je loše treba da se preseče, tu nema zbora. Ono što je zanimljivo da se istražuje samo ono što se tiče žutih. Nikako da se proviri u resore tadašnjih koalicinih partnera DS-a, a sadašnjih partnera gradonačelnika. Ovako se stiče utisak da gospodin Maglai ima selektivan osećaj za pravdu i da se radi o klasičnom političkom revanšizmu.  

 7. Klempur kaže:

  Gledam ove komentare ispred, kao da su naručeni (a jesu), pa se setih one narodne izreke: NE LAJE KERA ZBOG SELA…

  Samo hrabro napred polgármester. Više je nas koji podržavaju ono što radite nego ovih koji histerično napadaju svaki Vaš potez…

 8. JANA kaže:

  Smatrem da onaj ko ne podržava rad gradonačelnika,( razotkrivanje krađa iz naših džepova), ima  lično putera na glavi ili neko njemu blizak. Polako ali sigurno se to radi i nadam se da će se do kraja uspeti mngo.

 9. adkersu kaže:

  Polgármester úr, maga pillanatnyilag a helybeli Vučić . Господине градоначелниче, Ви сте тренутно локални Вучић. Sok szerencsét a továbbiakan.Пуно среће у наредном периоду.

 10. styx kaže:

  kako ste jadni sa komentarima…..ili su mozda u strahu velike oci?Ne odgovara vam nikako malo reda,vi bi po starom?…e,pa malo morgen!

 11. Peter Sever kaže:

   

  styx:

  Ne odgovara vam nikako malo reda,vi bi po starom?

   

  Dobro kažeš, pravi Jane reda. Neće više Čengeri da voza službeni auto, neće bazen više biti gradsko preduzeće nego samo gradsko, neće više biti direktor Čistoće nego njegov dosadašnji zamenik…

  Samo da ne pravi puno reda (štete) kao njegov politički otaca Kasa (kosturi u Dudovoj šumi i centru grada, fantomska centralna garaža, sajam, gradsko građevinsko zemljište, opštinski lokali…)

 12. Neša kaže:

  Zašto niko ne postavlja pitanje opravdanosti postojanja više desetina javnih komunalnih preduzeća sa stotinama uposlenih političkih klimoglavaca?!? Među njima je i JKP "Stadion". Zašto se ne radi na njegovom ukidanju, otpuštanju nepotrebnih i rasterećenju budžeta tj. grbače građana?!? Ostavljanjem ovog JKP u životu i oduzimanjem upravljanja bazenom to preduzeće ostaje da postoji, imaće manje posla a za plate i trškove iz budžeta će se uzimati ista količina novca, ako u međuvremenu ne podignu plate ili izmisle nove troškove!

 13. STeve kaže:

   

  Neša:

  Zašto niko ne postavlja pitanje opravdanosti postojanja više desetina javnih komunalnih preduzeća sa stotinama uposlenih političkih klimoglavaca?!? Među njima je i JKP "Stadion". Zašto se ne radi na njegovom ukidanju, otpuštanju nepotrebnih i rasterećenju budžeta tj. grbače građana?!? Ostavljanjem ovog JKP u životu i oduzimanjem upravljanja bazenom to preduzeće ostaje da postoji, imaće manje posla a za plate i trškove iz budžeta će se uzimati ista količina novca, ako u međuvremenu ne podignu plate ili izmisle nove troškove!

   

   

  Ovde si sasvim u pravu. Malo mi je konfuzno, sta zeli da postigne sa "oduzimanjem" bazena ovom JKP-u (ako nece da ih ukine), jer ce svakako njim onda morati da upravlja neko drugi, a ovde ce da zadrzi visak kadrova? Hajde, videcemo sta ce da se desi uskoro…

 14. Sion kaže:

  Zasto napadate gradonacelnika? 

  On je barem krenuo da resava i proverava rad bivsih funkcionera. Ipak nisu to male stvari kada neko koristi auto koji svi mi gradjani placamo i vozi se kge i kada hoce na mas trosak. 

  Stadion treba vratiti u direktno upravljanje opstine. 

  Da ne pricamo o racunarima, telefonima…. koje koriste funkcioneri u privatne svrhe, svi mi to znamo i nemamo sta da se lazemo u vezi toga. 

  Nadam se da ce nov zakon o radu barem smanjiti broj zaposlenih u javnim preduzecima i administraciji, jer se on i donoso zbog tih viskova koji sede, a ne rade nista ili pak ne rade toliko koliko mi u privatnom sektoru. 

   

 15. Anonimni kaže:

  @Sion;

  Gradonacelnika ne napadamo zato sto je to sto jeste, vec zato sto je sad otkrio toplu vodu u nepravilnostima u gradskoj vlasti u kojoj je i on ucestvovao vecinom, i nijednog SVOG nije pomenuo u losem radu nego samo o zutima i to sve govori o njegovoj licnosti i namerama.

  Kada izidje sa nepravilnostima iz svojih redova i to javno objavi u javnosti onda moze da ima neki kredibilitet, a ovako je nama svejedno lose, ko krade zuti ili zeleni.

  Zeleni pokazite se ko su lopovi u vasim redovima.

 16. Anonimni kaže:

  Novi gradonacelnik je vise uradio za nedelju dana vlasti nego predhodni za ceo njegov protekli mandat. Voda koja tece uvek tece nizvodno nalazeci nove puteve, sa tokom koji se stvara u novim kanalima za sutra. Kada prodje, da bi napredovala, priroda se pobrinula da nema ni svrhe ni smisla da se opet vraca na isto.

OSTAVITE KOMENTAR