Na Građevinskom fakultetu još 97 mesta

Građevinski fakultet u Subotici u drugom upisnom roku u septembru ima mesta za ukupno 97 novih studenata, od čega se 73 mogu školovati na teret budžeta.

 

 

Fakultet je danas objavio konkurs za popunu ovih mesta u drugom krugu za upis na osnovne studije građevinarstva. Studenti se mogu opredeliti za studijske module: konstrukcije, hidrotehnika i vodno inženjerstvo okoline, saobraćajnice i stambeno projektovanje.

 

Kandidati koji konkurišu u prvu godinu osnovnih akademskih studija polažu prijemni ispit iz matematike, na srpskom ili mađarskom jeziku.

 

Na osnovne akademske studije se mogu upisati kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju. Kandidatima koji su položili prijemni ispit na nekom od tehničkih fakulteta u Srbiji može da bude priznat postignuti uspeh bez polaganja prijemnog.

 

“Cene studiranja fakultet formira tako da budu među najnižima u zemlji, pa tako troškovi samofinansiranja iznose 72.000 dinara na godišnjem nivou, dok cena školarine za strane studente iznosi svega 1.500 evra”, navodi se u saopštenju fakulteta, i dodaje da gotovo svi budžetski studenti imaju mogućnost da dobiju smeštaj i hranu u okviru Studentskog centra.

 

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog je 2. i 3. septembra od 11 do 13 časova.

 

Prijemni ispit će biti 5. septembra u 11 časova. Preliminarna lista će biti istaknuta isti dan, 5. septembra, a konačna rang listu će biti objavljena 10. septembra nakon čega će se 11. i 12. septembra vršiti upis primljenih kandidata.

 

Tanjug, RTV

 KOMENTARI

  1. Double P kaže:

    Nije ni cudo sto ljudi ne zele na ovaj fax. Materija je teska a profesore boli uvo za studente (jer stalno jure svoje privatne poslove). Vazno je da su oni dr mr …. Cast izuzecima (Lajos)

OSTAVITE KOMENTAR