Na istom zadatku

Izreku „Ko radi taj i greši“ zloupotrebljavamo već dugo. Često tako opravdavamo nemar, a još češće se i ne dovodimo u situaciju da pogrešimo. Što je sigurno – sigurno je. Nema rada, nema grešaka, nema troškova. I zato tavorimo…

…Toliko dugo da je na Domu vojske izraslo drveće…

Nezadovoljstvo zapuštenim gradom je eskaliralo i konačno je nešto počelo i da se radi. Eto i nama posla. Dovesti u službu građana sve ono što zbog nas i postoji , nije lako ali nije ni nemoguće. Možemo to svi zajedno. Dokazuje i nekoliko svežih primera. I ne smatramo da zbog toga ne volimo naš grad, da nam ništa nije dobro i da smo dežurna gunđala, već upravo dajemo svoj doprinos da budemo bolji.

Napravljena je nova fontana, okupljaju se ljudi… Zadovoljni smo, ali primećujemo šta ne valja, tražimo da se greške otklone u garantnom roku, a zatim da se održava i čuva. Onako kako to rade dobri domaćini.

Od kako je sredinom maja otvorena nova sezona iznajmljivanja gradskih bicikala, tri puta smo već pisali o “Su bike” sistemu za rentiranje. Prvo smo im javili da je proleće stiglo, zatim da su nam prošle godine najavljeni novi bicikli, te da nam ih je potrebno više staviti na raspolaganje, a evo sada već mesec dana stanica kod Otvorenog univerziteta ne funkcioniše kako treba. Nadamo se da nećemo sa ovim natpisom sačekati i novu biciklističku sezonu.

Godinama je biciklistička staza do Palića čekala krpljenje koje smo izvojevali ovoga leta.

A evo i doprinosa kod asfaltiranja ulica u centru grada. Jedna strana Rudić ulice do Sinagoge je asfaltirana, a nakon brze reakcije građana, očišćena je i zemlja od asfalta, koji je nakon završenih radova ostao da guši drveće.

Već u ulici Matka Vukovića se radi pažljivije, priprema se teren, ravnaju se cigle i drveća su pošteđena asfalta.

Asfaltirana je jedna strana ulice Matka Vukovića
Druga strana ulice Matka Vukovića kod Simpa spremna za asfaltiranjeKOMENTARI

 1. sev20 kaže:

  Hvala Vam lepo, na ovom članku, vrlo je inspirativan, rekao bih i sveobuhvatan. Dao sam niz komentara vezano za asfaltiranje trotoara u Rudić ulici i ulici Matka Vukovića i …. neverovatno više od 90% mojih zamerki i predloga je u međuvremenu uvaženo. Hvala Vam što ste mi vratili veru u normalnost razmišljanja, poštenje i normalnog rada.

 2. bravo kaže:

  Bravo gradsubotica.
  Steta sto svi lokalni oglasivaci ne primenjuju istu recepturu pa bi uspeli edukovati lokalna javna preduzeca,politicare i diplomirane kabadahije.
  Verovatno im je lakse zabit glavu u pesak(citaj guzicu lokalnih mocnika umesto peska).
  Ali pohvala i uspeh nece biti njihov nego vas.Jos jednom hvala.

 3. Mamadzerka kaže:

  @bravo
  Na cemu se tacno zahvaljujete?

 4. Inspektor.. kaže:

  Zašto se hvalite sa onom što ste dužni popravljati ,zameniti i održavati…? Zar građani vam ne plaćaju dosta poreza,prireza,paušala ,putarina pri registraciju vozila,akcize pri kupovinu goriva za vozila ,ekološke takse ,da nabrojim daleje …?
  Održavanje komunalija je deo servisa vlasti prema građanima. Politika i političari ne daju ništa ,Sve te radove plaćaju građani grada Subotice pa i širi. Samo ne postoji nadzor nad trošenjem tih sredstava. Pa naivni građani misle da im vlast ovo daje…

 5. Mrtva priroda kaže:

  Svaka čast na članku. Žalosno je da je jedan od kafića u Rudić ulici zabetonirao zemlju oko drveta kako bi moglo da stane još stolova. Užas! To niko neće popravljati?

 6. Hugo kaže:

  Mamadzerka
  Pretpostavljam da se @bravo zahvaljuje portalu gradsubotica na objavljivanju manjkavosti nadleznih u Subotici.Barem sam ja tako shvatio.A i sto veci pritisak javnosti,nadlezni ce pre ispravljati svoje greske tkd se i ja slazem sa njim/njom.

 7. Dok kaže:

  Nigde više se ne asfaltira nego se stavljaju kocke

 8. Dr.Koš kaže:

  Korov na nadstrešnici doma vojske? To barem komunalne službe plaćene iz budžeta i preko računa građana mogu da počiste. Nego gde se leče vojna lica nastanjena u Subotici jer ih civilne zdravstvene službe ne primaju na pregled nego šalju u Bačku Topolu a mnogi su stari i bolesni, ima i mlađih nepokretnih koji su svoj invaliditet zaradili u borbi na Košarama braneći Srbiju i KiM, a sada im Srbija uskraćuje medicinsku negu i brani da se leče ako nemaju prevoz do Bačke Topole! Najgore je što im ista ta Srbija ne obezbeđuje invalidska kolica nego moraju sami da je kupe! Da li su naši junaci kažnjeni od strane države jer je izgubila u ratu?

 9. boris I Ivkovic kaže:

  SNS panflet! Gradu treba pomoci sa gradjanima, a ne samovoljom i saopstenjima, a ko nece betonske cipele!

OSTAVITE KOMENTAR

82 + = 88