Načelnica Gradske uprave: Gradonačelnikovi troškovi ne probijaju plan

Načelnica Gradske uprave Subotica Marija Ušumović Davčik iznela je podatke o realizaciji dela budžeta Grada Subotica za 2019. godinu.

Ona je objasnila da se budžet realizuje po planu i da u Finansijskom planu Gradonačelnika za 2019. godinu, na kontu „Ugostiteljske usluge” (usluge smeštaja, keteringa i restorana), ukupno je planirano 1,5 miliona dinara, sa pdv, od čega je do 15. jula realizovano 884.916 dinara, zatim, na kontu „Reprezentacija”, ukupno je planirano 1,5 miliona dinara, sa pdv, od čega je do 15. jula utrošeno 828.909 dinara.

U Finasijskom planu Gradske uprave za ovu godinu, na kontu „Ugostiteljske usluge”, ukupno je planirano 590.000 dinara sa pdv, od čega je do 15. jula realizovano 111.490 dinara, dok su na kontu „Reprezentacija” ukupno planirana dva miliona dinara, a potrošeno je 1,028 miliona. Za utrošak tih sredstava, sprovedeni su postupci javnih nabavki, shodno Zakonu o javnim nabavkama i zaključeni ugovori, čija se realizacija prati i nijednom nije došlo do realizacije preko ugovorene vrednosti, rekla je načelnica.

– Razlog mog obraćanja je što se prethodnih dana u medijima iznose i prenose netačni podaci o trošenju sredstava namenjenih za nabavku reprezentacije i ugostiteljskih usluga, pre svega od strane Gradonačelnika, a potom i od strane Gradske uprave. Zatim, moram i da kažem da se u jednom dnevnom listu u tekstu povodom trošenja sredstava za ove namene od strane Gradonačelnika, zloupotrebljen pečat Gradske uprave, tako što je isti prikazan da se nalazi na dokumentu javne nabavke Gradonačelnika, što nije tačno, jer se akta i dokumenti koje donosi Gradonačelnik overavaju njegovim pečatom, a ne pečatom Gradske uprave, kao što ih on i potpisuje. Očigledno je i to da je autor teksta, u želji da iscenira dokaze za nestinite podatke o utrošenim sredstvima za ugostiteljske usluge i nabavku reprezentacije, praveći montažu dokumenta, upotrebio fotografiju pečata Gradske uprave – rekla je načelnica GU Subotica Marija Ušumović Davčik.

Načelnica je objasnila da je Gradonačelnik, Skupština grada Subotica, Gradska uprava i Gradsko veće posebni organi i da svako ima svoj pečat. Sa druge strane, objašnjava da je rad Grada Subotica transparentan, jer na zvaničnom sajtu grada Subotica u odeljku javne nabavke mogu da se pogledaju sve javne nabavke koje su realizovane, ali i koje su u toku. Državna revizorska institucija nije imala primedbe na realizaciju budžeta i  način trošenja novca, a to se može proveriti i na sajtu DRI.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. Dosta mi je svega kaže:

  Da je ovo normalna Drzava,Nacelnica ne bi ni drzala konferenciju za stampu,bila bi u zatvoru.Ovako ona je ucenjena, pa mora da brani ono sto je svakom gradjaninu jasno da je kriminal.

 2. Gotov Si.. kaže:

  Dal’ je kriminal ili nije al’ je činjenica da jedan crnogorac nem obraza pa potura ženu da ga “brani”

  Jadnog li grada kada potparoli moraju “objašnjavati”… ružan san.

 3. dzoni kaže:

  A kako vi presudiste pre sudija? Primate se na naručene(i plaćene ) tekstove? I može li barem jedan tekst da prodje a da ne iznosite svoje frustracije po pitanju Crnogoraca?

 4. JEDAN OD kaže:

  Šta će “junačini” drvena advokatica?

 5. Lopovi kaže:

  1,5 miliona tu, 1,5 miliona tamo. Sta je to za uspesnoh gradonacelnika. Za pojest’ i popit’.

  Da li ste vi ljudi normali? Gradonacelnik samo na konto reprezentacije i ugostiteljskih usluga moze da potrosi mesecno 250 000 dinara.

  Pa ti posle placaj porez.

 6. punisher kaže:

  daj labane daj vise ostavku ,vidis da te niko ne zeli u subotici. svi znaju kako si stekao bogatstvo. Idi dok mozes.

 7. Fux.. kaže:

  Znači da su ostali i mrvice od novaca poreskih obveznika i za raju ,ali od te mrvice neće ni oni omastiti brkove…

 8. S&S kaže:

  Kad taj jede kod svoje kuće? Jedino ako od tih silnih Javnih nabavki nešto stiže i na kućnu adresu, pa se i ukućani omrse.

 9. Šćepanović kaže:

  Nije on Crnogorac nego Milogorac.Nema herca što svi jako dobro znaju,kad se nađe pred nekim ko ima onu stvar podvije rep i cvili.A da ne pričamo o stepenu snihodljivosti i poltronstva,neko bi rekao muželožnik svakog na vlasti.Građani su apsolutno u pravu kad govore o nezadovoljstvu zbog stanja u sudstvu kao grani vlasti koja treba da sudi po zakonu i uverenju građana a ne za račun klike na vlasti.Ali po tom pitanju će tek da bude promena pa će mnogi doći na red jer je po svim kriterijumima to je rak rana društva gde “ćelije” poput ove kreature opstaju.Zato uskoro sledi ozbiljna “hemoterapija”

 10. dzoni kaže:

  Šćepanović@- ajde se dogovorite već kakav je taj Laban. Čas tvrdite da je arogantan, nasilan i bahat a sad tvrdite da je kukavica , plašljivko i da podvija rep. Ne može oboje odjednom;)

 11. istina i samo istina kaže:

  @ DZONI

  E pa bas je takav kako je i opisan. Pred onima kojima moze da iskaze svoju moc on je arogantan, nasilan i bahat a pred onima koji su malo jače mudo od njega on je pljasljivko, kukavica i podvija rep.
  Tipican primer coveka koji ima putera na glavi i kojeg je moc udarila u glavu.

OSTAVITE KOMENTAR