Nacionalni savet Mađara o osnivačkim pravima Deže Kostolanji

Skupština Grada Subotica na svojoj sednici dana 30.04.2013. godine doneo je Odluku o delimičnom prenosu osnivačkih prava nad ustanovom kulture pozorišta „Deže Kostolanji” na Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine.

 

Prema odluci Skupštine Gradonačelnik u ime grada Subotice zaključiće ugovor sa Savetom, kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze Grada i Saveta kao što su prava upravljanja, način finansiranja ustanove, kao i godišnji obim sredstava koja se obezbeđuju u budžetu Grada Subotice za finansiranje delatnosti ustanove.

 

Uprava Saveta pripremiće ugovor i zaključiti ga sa Gradskom većem Grada u roku od 30 dana nakon stupanja na snagu odluke.

 

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine je 6. maja 2011. godine inicirao delimični prenos osnivačkih prava Pozorišta „Deže Kostolanji”. U poređenju sa prethodnim godinama, Savet smatra da ova odluka predstavlja prvi veliki korak u saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Subotice kao i šansu za početak jednog novog dijaloga.

 

Medijska služba Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjineKOMENTARI

  1. zorandjala kaže:

    E sad dolazimo na ono mi upravljamo vi placate, i vuk sit i ovce na broju ali smo mi i dalje ugrozeni. Ocemo da mi resavamo koliko cete vi placati, ocemo toliko koliko mozemo da potrosimo.tek onda cemo vas postovati,jedno vreme.

OSTAVITE KOMENTAR