Nagrade subotičkim pozorištima na Vojvođanskom festivalu

Na 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, najbolja predstava za decu u celini je komad „Pozorištu s ljubavlju”, rediteljskog tandema Bonjo Lungov i Konstantin Karakostov (Dečje pozorište, Subotica). Za najbolju ulogu u predstavama za decu nagrađen je Boško Boškov za rolu kardinala Rišeljea u predstavi „Tri musketara” po delu Aleksandra Dime, u režiji Predraga Štrpca (Dečje pozorište, Subotica). Nagrada mladom glumcu, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, dodeljena je Urošu Mladenoviću za ulogu u istoj predstavi.

Reditelj Kokan Mladenović je takođe dobitnik Specijalne nagrade za koncept predstave „Gustav je kriv za sve”, pozorišta „Kostolanji Deže” iz Subotice, što je osvojio i Igor Greks za scenski pokret u tom projektu.

Žiri je dodelio Specijalnu nagradu Petru Mihajloviću za tekst dela „Radnička hronika”, u režiji Veljka Mićunovića (NP Subotica) i specijalnu nagradu Igoru Greksi za scenski pokret u projektu „Gustav je kriv za sve”.

Predstava „Ana Karenjina“ prema čuvenom romanu Lava Tolstoja, u režiji Dejan Projkovskog, Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház), sa sedam osvojenih nagrada ostvarila je apsolutnu dominaciju na 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =