Najbogatiji Subotičanin zaradio 19 miliona dinara u 2012. godini

Podaci i porezu na dohodak građana uvek su izazivali dosta pažnje čak i kod onih koji nikada neće popunjavati poresku prijavu, piše Dnevnik.

 

Subotička regija nije prva ni po broju ni po težini prijava bar kada je u pitanju Vojvodina. Na severu Bačke podneto je 271 poreska prijava. Najteža je od 19 miliona dinara, dok su u top tri i prijave od 11, odnosno 9 miliona dinara.

 

Sa druge strane, najbogatiji Vojvođanin živi u Sremskoj Mitrovici. On je u prijavu upisao godišnju zaradu od 122 miliona dinara, a kada se sve sabere ispada da mu je mesečna plata bila oko 90.000 evra.

 

Na nivou Vojvodine podneto je 3364 poreske prijave. Najviše ih je iz Novog Sada 1580, dok je primera radi u Zrenjaninu podneto 169 prijava.

 

Zanimljiva slika se dobija kada se pogledaju manja mesta. Pećinci su izuzetak jer je tu prvak zaradio 60 miliona dinara i u ukupnom prebrojavanju je treći.Nije čudo, jer je ova opština u tranziciji doživela privredni bum. Neke druge opštine, koje su bile i ostale siromašne, imaju prilično bogate žitelje. U Srbobranu je prvi po zaradi neko ko je prijavio 21 milion dinara. Žitište i Nova Crnja nisu među razvijenijima, ali svaka ima po jednog žitelja koji je zaradio 13 miliona dinara. Žabalj ima asa koji je prijavio 12 miliona dinara. Prvi iz Ade je prijavio devet miliona. U opštini Beočin, koja spada među bogatije, najviša prijavljena zarada je sedam miliona. Pomenutim sledi oporezivanje po višoj stopi od 15 odsto. Poreznicima sledi sređivanje podataka, a potom unakrsna provera.

 

DnevnikKOMENTARI

  1. Mr IKS kaže:

    I na kraju, bice oslobodjeni poreza,jer su im troskovi,toliko enormno visoki,
    da im ni Gosp.Dinkic,svim subvencijama nece moci pomoci.Drugim recima,
    “rajo” spasavaj “dahije” da ne krenu u strajk gladju !

OSTAVITE KOMENTAR