Najbolji veslači Srbije na Paliću se pripremaju za Svetski kup

Najbolji veslači Srbije pripremaju se na jezeru Palić za Svetski kup koji se održava od 21. do 23. juna u Poznanju u Poljskoj.

Na pripremama su najbolji veslači Srbije:

Posada dvojca bez (2-): Martin Mačković (Palić), Miloš Vasić (Partizan);

Posada četverca bez (4-): Aleksandar Beđik (Partizan, izvorno Palić), Nenad Beđik (Partizan, izvorno Palić), Igor Đerić (Smederevo) i Viktor Pivač (Grafičar);

Skif (1x): Aleksandar Filipović (Partizan);

skif (1x): Andrija Šljukić (Partizan).

Sa njima na Paliću rade i tri trenera, Nebojša Ilić, trener i koordinator seniorskih selekcija, Aleksandar Ivković i Lazo Pivač.

Veslačka reprezentacija Srbije boraviće na Paliću do ponedeljka 17. juna, u sklopu priprema po planu i programu Veslačkog saveza Srbije, a domaćin im je Veslački klub “Palić”.

Nakon palićkih priprema, reprezentacija odlazi u Poljsku na Svetski kup, posle čega se ponovo vraća na Palić, gde će se od 28. do 30. juna održati Prvenstvo Srbije u veslanju za seniore, juniore i kadete.

Osim članova reprezentacije, na Paliću se ovih dana posebno priprema i posada u koju se ulaže nada za odličnim rezultatom kako na državnom tako i na međunarodnim takmičenjima.

U pitanju je posada juniorki Palića i Galeba iz Zemuna, koje sledeće sedmice prelaze u Zemun gde će pripreme nastaviti pod nadzorom trenera Veslačkog kluba Galeb. Svoj prvi nastup ova posada imaće na Prvenstvu Srbije na Paliću.

 

(Nadica Harminc/Kurir)

 KOMENTARI

 1. ludak kaže:

  Da li je u zagadjenim vodama teze veslati nego u cistim vodama? :-))

 2. ČINJENICA kaže:

  Nadam se da će im obezbediti mobilne toalete, jer ajaoj ti ga ionako zagađenoj vodi, ako zbog zamandaljenih javnih wc-a, budu …(autocenzurisano) u navodni biser Panona.

 3. Margita Stracenski kaže:

  Ljudi zasto tako negativno .Ljepo je to sto se dešava nasem veslacu .Budite ponosni za uspjeh vaseg sugradanina.

 4. ČINJENICA kaže:

  @ Margita Stracenski

  Nisu komentari negativni, nego stanje koje je apostrofirano u njima. Umesto što nadležni u JP “Park Palić” godinama unazad zabijaju glavu u pesak poput nojeva ili čove na snimku, bolje da na tren zavire u jednu od šolja zapuštenih javnih toaleta u okviru “mega turističke destinacije zvane banja(?!) Palić. Evo, tu sam najtanji, ako ih očas posla ne bi doveli u prihvatljivo stanje. Inače, što se tiče sugrađanina, nadajmo se da će jednoga dana biti i svetski. Držim-o mu fige u to ime.

 5. Fux. kaže:

  @ ludak : Veze nemaš . Naime zato su i došli na pripreme na Paličko jezero jer je voda zbog zagađenja gušća pa je teže u toj vodi veslati i postiči rezultata. Ovakav vid pripreme su ‘ kondicione pripreme’…

OSTAVITE KOMENTAR