Najčitanije knjige u subotičkoj Gradskoj biblioteci

Najtraženije knjige prošle godine u Gradskoj biblioteci Subotica bile su kao i uvek krimići, trileri i ljubavni romani. Tako je među stranim autorima najpopularniji Ju Nesbe, ne prestaje interesovanje za romane Lusinde Rajli, kao ni za Fredrika Bakmana.

Najčitaniji domaći autori su Vesna Dedić, Vanja Bulić, Zorana Šulc, Jelena Bačić Alimpić, Ivan Ivanji, a naslovi za koje stalno postoji lista čekanja su: Seti se naše ljubavi, Dušanova kletva, Kofer iz Berlina, Moj lepi život u paklu, Aleksandar od Jugoslavije, Solunska 28

Subotička biblioteka nastoji da prati interesovanje svojih oko šest hiljada članova i tu se uvek mogu naći i trenutno najpopularniji naslovi. Upravo je stigao Tetovažer iz Aušvica, objavljen tek nedavno a lista zainteresovanih već čeka. E sad, broj primeraka svakako nije dovoljan za sve koji bi je hteli čitati, pa kako to već ide u životu, ko pre knjizi njegova je prva.


Jelena Cvetić, diplomirana bibliotekarka

Ono što je nova pojava poslednjih par godina jeste potražnja za udžbenicima nemačkog jezika, a sve češće dolaze i naši sugrađani koji već privremeno rade u inostranstvu, pa žele unapred da produže rok za vraćanje knjiga.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR