Nakon ubistva na Paliću: Stižu osvetnici?

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, ubijeni Filip je izašao iz kola nakon što je izrešetan, i upao u jezero gde je i pronađeno njegovo telo.

Dva mladića na koje je pucano su bili u BMW X6 bele boje, i taj auto je sav izrešetan odnesen sa lica mesta, saznaje „Blic“. Auto se do pola nalazio u vodi.

Mladić A. K. primljen je u bolnicu sa prostrelnim ranama nadlaktice i butine i na sopstveni zahtev je pušten kući.

Ekipe crnogorskih kriminalaca su trenutno na putu za Novi Sad, saznaje 021.rs  nezvanično. Očekuje se još sukoba narednih dana.

zlocin na palicu

zlocin na palicu1

zlocin na palicu2

Foto: Blic

Apelacioni sud u Beogradu je pre svega mesec dana pravosnažno osudio Filipa na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), takođe iz Novog Sada ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu „Džast vanila“ na Adi Ciganliji 2011. godine. Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Cmiljaniću je pritvor produžen do dalje odluke suda. Pucnjava u „Vanili“ je bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića „Kaskada“. Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njihova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina.

Filip je, inače, „stari znalac“ novosadske policije zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je pre presude za ubistvo u „Vanili“ osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora. Svojevremeno ga je i Veće za maloletnike suda u Novom Sadu osudilo za krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljenog nošenja oružja.

Filip Vilotijević je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ „Žarko Zrenjanin“. Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušo ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije doneo osuđujuću presudu.KOMENTARI

 1. Rastafarijanac kaže:

  Ajte vi junaci lijepo uCrnu Goru, pa se tamo pod Lovćenom ubijajte do mil(ov)e volje. Nama vođe netrebate nizašto. Dosta nam je vala vašijeh direktora, stručnjaka koji samo pala*ude ali i studenata što u domovima zauzimaju mesta našoj deci. Daleko vam lijepa kuća.

 2. punisher kaže:

  Ajmo crnogorci nazad u vasu lepu drzavu, niko vas nije zvao, resite vi vase glupe stvari kod kuce. Svakako ni mi ne idemo kod vas tako da nemojte ni vi dolaziti kod nas

 3. kkk kaže:

  Kada policija i sudstvo kao elementi modernog društva ne rade svoj posao kako treba onda se stvari resavaju „krvnom osvetom“ što je najprimitivniji oblik uspostavljanja pravde primeren pračoveku od kojeg ne nastao homosapiens.

 4. suboticanka kaže:

  Izuzetno bode oci ono „cuveni kriminalac“! Kriminalac moze samo da bude OZLOGLASEN,a sportista,hirurg,,naucnik….mogu da budu cuveni!

 5. Usputachni kaže:

  Thank you,good night! Laku noc Srbijo,ja sam svetlo ugasio!
  @suboticanka
  Sad znate kolika je „vrednost“ jednog kriminalca kada je CUVEN a koliko je vrednost jedne devojke koja je slucajno ubijena. Vrednost je 0,nekome mnooooogo 0 a neko je samo 0,cifra u statistici.

OSTAVITE KOMENTAR