Naplata parkinga za čekanje u redu

Česte su pojave da su pojedini koraci javnih preduzeća nelogični.

 

Tako je iz nekog samo njima znanog razloga, ukinut doskorašnji sistem naplate parkinga ispred Otvorenog univerziteta. Da novi sistem ima nedostataka potvrđuje i kolaps koji se stvario odmah nakon implementacije rampi. Za vreme novogodišnjih praznika je gužva bila neverovatna pa se u redu čekalo i po sat vremena, da bi čovek koji naplaćuje pod pritiskom sirena podigao rampu i pustio sve nervozne vozače da odu.

 

Najveći nedostatak ovakvog sistema naplate parkinga je baš ta činjenica da ste primorani da uđete i ukoliko nema slobodnog parkinga da sačekate ispred naplatne rampe. Sama rampa pri izlasku pravi zastoj pa se u špicevima stvaraju redovi. Ako ste nekim slučajem bili parkirani 40 ili 50 minuta, vrlo lako možete doći u situaciju da u redu za naplatu čekate i po 10, 20 minuta i da uđete u naredni sat za svega minut ili dva. Tada će vam umesto jednog sata naplatiti dva iako ste u drugi ušli jedan minut i to zato što ste čekali u redu!

 

Pored toga što će vam uzeti 38,94 dinara za 1 minuta parkiranja, ovaj sistem će vam zasigurno potrošiti i ono bitnije – vreme, gomilu živaca i koju kap benzina.

 

Iz tog razloga se postavlja pitanje čemu odluke ukoliko one idu na štetu građana? U ovom slučaju, jedna bespotrebna odluka nadležnih u Parkingu stvara negativan utisak lopovluka i bahatosti.

 

 

 KOMENTARI

 1. mister kaže:

  Sta tu nije logicno?? Isklepaju te za pare! Zar nije logicno?!

 2. Danijela kaže:

  Neka komentare ne ostavljaju zaposleni u gradskim sluzbama jer se tamo slivaju te pare,,,tako samo pssssT!Idem peske zivim zdravo.

 3. zeljko kaže:

  svaka cast care sto si ovo objavio….. jer su me ojadili vec 20-ak puta za tih minut dva, cekajuci u redu……………..
  da su isli na postenu opciju u korist gradjana mogla je da ostane stara naplata ili ova ali da se rastereti rampa ili ne naplacuje 10 sledecih minuta 

 4. warrior kaže:

  Sva je sreca da su oni izgradili taj parking. Da se razumemo, nisam za to da se ne naplacuje, ali svaka investicija te firme ( ne znam kako se tacno zovu) parkinga, nije njihova. De su, podzemni, nadzemni i ostali parking(z)i koji su svaki put obecani?

   

 5. exsex kaže:

  Nemam pojma sto su zatvorili izlaz prema Agrobanci? Em sto sva vozila moraju da se vozikaju okolo da bi dosli do kruznog toka kod tramvaja. Zar taj kafic mora terasu da izlozi bas na taj put. A setaliste svakako se prekida tu, a sa parkinga bi imali dva izlaza pa nece bit ni guzve.

 6. vlada kaže:

  nije bahatost u pitanju nego glupost, a naravno zbog pohlepnosti. to je suboticki jkp parking generalno…

 7. mile protiv tranzicije kaže:

  Koliko meni ovaj sistem ide na zivce.

  Nekada je bio najbolji a sada ga izbegavam.  

 8. freelancer kaže:

  Pa jes’… MORA se po svaku cenu u varoš kolima. Pa čak i ako je poslom do Otvorenog ili ma kog mesta u centru. Je li teško, npr., autobusom? Sidješ kod Patrije, malo PROŠETAŠ i svima dobro. A i za zdravlje, malo protegnuti noge…

  Evo shema, model, kako to izgleda doći s Palića… (uradio juče). Ostavi se auto iza onog kafića (poznatog po “ugladjenoj” atmosferi) preko puta Euro petrol pumpe. Ili iza male pošte. Parking za DŽ, a uvek prazan. E onda, lagano, nogu pred nogu, PREŠETAŠ do varoši. Laganim korakom: cca 10 minuta. Obaviš šta ima i natrag istim putem. 

  Pa dobro ljudi, jel’ baš mora kolima da se UDJE u Otvoreni, u Gradsku kuću, u poštu, gde god? A da naprave i po birtijama parkinge? Al’ odma pored šanka! Ko će posle da ide skroz do PARKINGA???

 9. Gledač kaže:

  @freelancer
  Jako dobro objašnjeno. Imaš radnju, napraviš parking da mušterije stanu i onda ti dođe neki što bi šetao kao petao i parkira kola par sati a tvoji klijenti onda preko u blato i parkiraju. Neće on tamo da ostavi kola kad već štedi na parkingu. Jok, ipak smo gospoda. Za džabaka. I još se i hvali  🙄

 10. freelancer kaže:

  Gledač:

  @freelancer

   

  Jako dobro objašnjeno. Imaš radnju, napraviš parking da mušterije stanu i onda ti dođe neki što bi šetao kao petao i parkira kola par sati a tvoji klijenti onda preko u blato i parkiraju. Neće on tamo da ostavi kola kad već štedi na parkingu. Jok, ipak smo gospoda. Za džabaka. I još se i hvali  :roll:

  Pa dobro… nemoj baš tako, prijatelju… Baš u toj Petrinjskoj sam živeo godina i GODINA. Par puta parkirao ispod moje bivše zgrade… Nije meni problem to blato što ti kažeš… U tom delu Petrinjske baš i ne “cvetaju” lokali, (a i VRLO vodim računa o tom što pišeš), već je onaj deo iza male pošte VAZDA prazan! I onaj izmedju Galije i salona podova… Pre podne tamo skoro nikada nikoga nema 🙁 Na tudje NEĆU, veruj, pa makar to “tudje” bila i javna površina. Samo pokužavam (što ćešće) onu: “Dobro čini i dobrom se nadaj…” 

 11. BIA kaže:

  Polovina ovih što komentarišu su vaši ljudi. Komentari, pogotovo vezano za neka olitička pitanja se graniče sa opcijom zabrane delovanja. Baš me interesuje koji će stav biti komisije za zaštitu zloupotrebe interneta. Ako vam oni dozvole dalji rad može država da ide dođavola.

 12. freelancer kaže:

  @ BIA… Jel’ imaš ti još malo te “dudare”? Al’ je to bila dobra “brlja” u svoje vreme….

 13. yenki kaže:

  samo dva komentara imam:
          1. treba koristiti gradski javni prevoz, pa nema plaćanja parkinga.
          2. ne bi škodilo malo misliti i na one motorizovane sugrađane koji nemaju mobilne telefone ili se neznaju njima služiti kao ova današnja omladin. 

   

 14. Anonimni kaže:

  Jeftini je bi bilo kad bi parking plaćali automat karticom , kao u inostranstvu .Ubacis karticu koju dobijaš na ulazu parkinga a na izlazu platiš koliko si vremena bio parkiran .
  JKP Parking nebi trebao da plti onog matorog na rampi sa malom bradicom koji ide da se smeje na tavan ,, koji je to bezobrazan covek ,, .Svaki dan se parkiram zbog posla kod Otvorenog i interesantno nikad nema sitno da mi vrati …kod naplate za parking . Svaki da ostavjam mu 2-8 din. 

OSTAVITE KOMENTAR