Naplata putarine po pređenom kilometru

Od prvog novembra u JP „Putevi Srbije“ najavljuju novi sistem naplate putarine tako što će se putarina obračunavati po pređenom kilometru na severnoj deonici Koridora 10.

naplatna_rampa

Ovo će biti uvedeno na putnim pravcima od Beograda ka Novom Sadu i od Novog Sada ka Subotici.

Darko Savić, rukovodilac naplate putarine „Puteva Srbije“ rekao je za RTS da će biti otvorene četiri nove naplatne stanice. Pojasnio je da se konkretno ne radi o smanjenju cene putarine, već se radi o prelasku na pravdeniji sistem naplate putarine na severnoj deonici.

„Putarina će se od 1. novembra na severnoj deonici obračunavati po pređenom kilometru. Očekujemo odluku Komisije Vlade za prijem dodatnih zaposlenih kako bismo popunili nove naplatne stanice i krećemo sa radom u novom sistemu“, kaže Savić.

Što se tiče južnog pravca Koridora 10 iz „Puteva Srbije“ kažu da će se tu sistem zatvorene naplate putarine napraviti onda kada bude završen krak koji ide od Niša ka Preševu.

RTSKOMENTARI

  1. JAPAJA kaže:

    Gospodo džabalebaroši. Pre nego što otvorite nove naplatne rampe popravite ove sporedne puteve koje ste uništili dok ste ladili jaja brzinom izgradnje „autoputa“. Ta brzina je bila tolika da na celoj deonici od Subotice do Beograda nema ni 50 metara ujednačenog asfalta. Sve zakrpa do zakrpe. Negde na 100 metara i preko 100 zakrpa. Ako to vi zovete autoput onda vas je ili neko gadno slagao ili ste zaobišli školu kad je trebalo ići na časove.
    Dakle prvo popravite sporedne puteve na relaciji Subotica Beograd pa tek onda možete stavljate rampe za harač.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + = 11

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: