Naplatu prebaciti na petlju Jug

Čelnici kanjiške opštine i Grada Subotice uputili su zahtev Javnom preduzeću „Putevi Srbije” da se sagleda mogućnost izmeštanja planirane naplatne rampe na autoputu E-75 sa lokacije kod Bačkih Vinograda na lokaciju kod „Petlje jug”.

autoput1


Ovakvo rešenje bi prema mišljenu čelnika Kanjiže i Subotice, za građane ovog pograničnog područja bilo bi bolje od postavljanje naplatne rampe na autoputu kod Bačkih Vinograda, na kojoj su radovi započeti pre nekoliko godina, ali su kasnije obustavljeni.

 

Za meštane ovih pograničnih naselja, napominju čelnici Kanjiže i Subotice, plaćanje putarine predstavljalo bi dodatni trošak, što bi značilo da bi oni zbog izbegavanja plaćanja putarine, umesto autoputa koristili puteve koji prolaze kroz naselja. To bi pored povećanja intenziteta saobraćaja, povećalo buku i zagađenje vazduka u naseljima, pa bi i rizik od nesreća postao mnogo veći.     

 

Izmeštanje naplatne rampe kod Bačkih Vinograda na lokaciju „Petlje jug”, umnogome bi doprinelo rasterećenju saobraćaja na opštinskim putevima. Kao rezultat toga, građani opštine Kanjiža i Grada Subotice bi bili izuzeti od obaveze plaćanja putarine, a s druge strane žitelji okolnih naselja ne bi bili ugroženi povećanim obimom saobraćaja. Čelnici opštine Kanjiže i Grada Subotice u saopštenju naglašavaju da će učiniti sve da „Putevi Srbije” udovolje zahtevu koji smatraju opravdanim.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ja mislim da bi trebalo uvesti placanje putarine izmedju Novog Beograda i Starog del agrada….zasto da Beogradjani besplatno koriste autoput koji je izgradjen parama svih gradjana? Ne znam koji ce k… uopste tamo naplatna rampa i sta se to naplacuje tamo kada je taj put najgori put koji postoji na deonici E-75.

 2. amacak kaže:

  teško će ovo proći. i na delu gde se do sada naplaćivala putarina uveli su naplatu na svakoj petlji gde je bilo moguće uključenje sa/na (polu)autoput pa su trikovi kao idem do siriške petlje ili do beške otpali i koristim (polu)autoput do skoro do naplatne rampe ali ne platim otpali.

 3. Loš Đak kaže:

  OK, može naplata na petlji jug, ali tek onda kada se ona izgradi tamo gde joj je mesto: na čantavirkom putu! Tada će palićka petlja biti Subotica – istog a rodino gnezdo Subotica – sever.

 4. stormwatch kaže:

  Ma ljudi, nema tu objasnjavanja mnogo, ja sam pre par godina citao da je po tom novom sistemu naplate putarine, zatvorenom kako ga oni zovu, predvidjeno da Beogradjani budu izuzeti iz bilo kakve naplate za koriscenje autoputa da bi se sto brze kretali po gradu i da budu smanjene guzve…bs…i sad pitam ja vas gde je tu logika, kada se zna da taj deo autoputa koji ide kroz Bg uopste ne sluzi kao autoput nego kao obicna gradska ulica koja se daleko vise koristi nego ceo potez od Subotice do Horgosa. Sto znaci fino da Suboticani vise nigde nece moci da idu besplatno autoputem, ni na jug ni na sever.

 5. Vlada kaže:

  na 170km puta 3 putarine… pa da imas alchajmera i ides putem, ne bi zaboravio da si pre pola sata platio putarinu. katastrofa!

 6. Suboticanin kaže:

  Dear Serbia , u Madjarskoj putarina za sve puteve od 10dana trajanja van kosta oko 1000din.Od Subotice do Beograda i nazad mi kosta vise od ovoga…o cemu onda pricamo ??? tolko o tome

OSTAVITE KOMENTAR