Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice je na 15. vanrednoj sednici održanoj danas doneo naredbu kojom se nalaže privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima kao i noćnim klubovima na teritoriji grada Subotice ograniče radno vreme na period od 6 do 23 časa uz obaveznu primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. Naredbu je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe, koja na snagu stupa odmah, vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Naredba je doneta na  osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama  („Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 87/18), a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 37/20).

subotica.rsKOMENTARI

 1. dosta mi je svega kaže:

  Vest bi bila da je otvoreno Pozorište, da je zaustavljen odliv mladih ljudi,da je smanjena smrtnost od karcinoma i kardiovaskularnih bolesti,da je na mesto rukovodioca postavljeno vanstranačko lice.Ovakve vesti ama baš nikoga ne zanimaju. Ja sam reagovao da probudim u ljudima bar imalo želje i nade za normalnim životom.

 2. Jevrem kaže:

  Nešto ovde ne štima…Ne zna leva šta radi desna…? Pa danas je Srbija stavljena na zelenu listu što se tiće pandemije-I Slovenije je otvorila granicu bez posebnih mera za putnike -građana iz Srbije.
  Ko tu onda plasira neistinu Subotički gradski štab za vanredne situacije ili neko drugi iz vrha vasti u Srbiji …???

 3. Iko kaže:

  Ova vlast COVID.19 zloupotrebljava za uvođenje vanrednog stanja…

 4. ZIS kaže:

  pandorina kutija je otvorena pa nastavljaju dalje sa zastrašivanjem nebi li skrenuli pažnju javnosti sa mnogo veće stvari
  GDE JE NEVENA

 5. Jevrem kaže:

  @ Iko, Vanredno stanje već je pokrenuto kada pri ulasku u Srbiju dobiješ papir kako i kome treba da se prijaviš online ,da daš svoje podatke ,na kojoj granici si ušao u državu ,da ispuniš online obrazac ,da elektronski pošalješ na određeno mesto ,odštampaš ispunjeni obrazac da imaš dokaz da si se prijavo….!!!! ( zar ti treba da vodiš evidenciju umesto nadležnog resora za praćenje)…???
  Kod tih uslova niko od ‘nadležnih’ nije vodio računa o onima koji nemaju tu skupu opremi i mobilne telefone-pametne za komuniciranje – ili je možda i to zakonska obaveza građana Srbije…? Možeš se javiti i telefonom ,Odakle javnih govornica više nema . A da i ima ko snaša troškove telefonskih razgovora…? Otići kod svog izabranog lečnika…? Oni te tamo neće primiti ako nisi bolesta. Da iz svog đepa platiš sve kontrole…? Iz kojeg đepa i kojim novcem,koje nemaš dovoljno ni za preživljavanje..( uzmu ti razne JP ,elektrodistribucije ( Tv -radio pretplate ) paušale ,poreze na imovine,odvodnjavanje , ekolška taksa , taksa za očuvanje čovekove sredine ,razne akcize i prirezi ,itd ,itd )
  Zar sva ta davanja nije dosta državi…??? Očito da nije pa je na ‘mala vrata’ ponovo uvodi vanredno stanje ‘udareči na đep građani’ ,nepoštojeći ustav o slobodi kretanja ,ljudsku slobodu ,pravo na raspolaganje svojom imovinom ,pravo na raspolaganju svojim financijskim sredstvima ,itd ,itd
  Već živimo u totalitarnom vanrednom stanju ,samo izgleda mnogima još to sve nije jasno

OSTAVITE KOMENTAR