Narodna stranka: Grad još uvek nije rešio problem poplava u Banatskoj ulici

Narodna stranka u Subotici podseća javnost da subotička gradska vlast još uvek nije rešila problem poplava u Banatskoj i okolnim ulicama, kao ni u drugim delovima grada, pre svega zato što gradom i naprednjacima u Subotici rukovode koordinatori SNS-a koji nisu Subotičani, za koje građani nisu glasali.
Koordinatore SNS-a, ni one iz redova te stranke koji ih slepo slede, ne zanimaju ni Subotica ni Subotičani. Njih zanima isključivo isisavanje novca iz Subotice.
Izvesnu nadu na kratko je probudilo letošnje angažovanje Zagorke Panić, gradske menadžerke, koja je, prema našim saznanjima, meštanima obećala da će im šteta koju su pretrpeli ranije ove godine biti nadoknađena, a problem dugoročno rešen.


Pre toga su ljudi bliski gradonačelniku Bogdanu Labanu meštanima Banatske ulice poručili da novca za rešenje problema poplava u gradu nema i da prodaju svoje kuće ako im se odgovor ne dopada.
Narodna stranka u Subotici ističe da izgradnja akva-parka na Paliću košta nešto preko milijardu dinara, što je približan iznos koji treba da bude uložen u opkop kanala oko grada koji bi primili višak atmosferskih padavina. Na taj način bio bi trajno rešen problem poplava u zaleđu Prvomajske ulice, u Banatskoj i okolnim ulicama, u Jasibari, na Makovoj sedmici i u drugim subotičkim naseljima.
Smatramo da je opredeljenje administracije Bogdana Labana da pod sumnjivim uslovima i okolnostima pribegne izgradnji akva-parka, pre nego što reši osnovne komunalne probleme u gradu nedopustivo.
Udruženje “Slobodan grad” letos je organizovalo tribinu posvećenu ovom problemu, koju je Narodna stranka podržala, na kojoj su građanima ponuđena jasna rešenja problema poplava u gradu.KOMENTARI

 1. JaPaja kaže:

  Kad dodjete na vlast i vi cete probleme gurnuti pod tepih i nista necete uraditi.

 2. No pasaran kaže:

  Banatska se nalazi između dva kolektora i ima kanalizaciju, ali kada se oni naglo opterete (a nema šanse da se ne opterete prilikom apokaliptičnih pljuskova!), pošto je ulica nisko između njih, voda kao voda, sliva se tamo gde može, kanalizacija proključa i šiklja…i tu ne pomažu opkopi oko grada jer će se voda i dalje slivati u tu nizinu. Jedino da se rasterete kolektori (kako?), ali oni nisu povezani niti mogu da budu sa otvorenim kanalima, pa ni tim imaginarnim “opkopom oko grada”. Znate li vi uopšte šta je “opkop oko grada” – kao što je Subotica, velika i razvučena, i da ta voda iz tog “opkopa” more negde i da se odvede, da se on ODRŽAVA posle da ne bude leglo smeća i komaraca? A ako vi za MILIJARDU dinara napravite tako nešto (!), e pa onda će sigurno “funkcionisati”, kao i vaša stranka – pomoću štapa i kanapa! Vaše je – “živ mi Todor da se drži govor…” – samo da ja postanem “kalif umesto kalifa”!

 3. Rax kaže:

  Ko li su ovi? No kritika je ok,pa bi da pitam narodnu stranku da li znaju kome je pripalo ono silno drvo sto su posekli na mestu gde se gradi aqua-park. Kako kazu nosio je ko je stigao, izmedju ostalog preduzetnici koji se bave prodajom ogreva. Jako bi volela da znam kako i ko je dosao do tog drveca. Gradimo kuce i stanpve “izbeglima” vec 30 godina. Da li se eventualno neko setio ovdasnje sirotinje, nekoliko porodica su mogli resiti grejanje ove zime. Isto tako me interesuje sta ce biti sa drvecem koje je stradalo od nevremena.

 4. Mic po mic... kaže:

  @ Rax : ‘Gradimo kuće i stanove ‘izbeglima’ već 30 godina’ .Sve ovo stoji. Da li se neko zamislio na koje odvodne kanalizacije priključujemo te silne stanove i novoadapirane kuće tim novim dotepencima ? Da neko iole vode računa o kapacitetu tih kanalizacija ? Da li neko vodi računa da pri izgradnju novih skundarnih kolektora vodi li se računa o priključcima već postojeće kanalizacije na iste nove kanalizacije.Da li neko vodi računao održavanju i čišćenju kanalizacione mreže. Ko vodi računa o tome da prilikom izgradnje odvodne kanalizacije za novoizgrađenu spratnu zgradu na početku ulice Petefi Šandora ,da li su neki postojeći vodovi ostali ‘blokirani ‘ -i nisu više u funkciji te sada kod većih kiša deo Trg oktoberske revolucije je potopljeno sa podrumimai nižim stanovima????
  I na kraju U Malom Bajmoku gradi se privredni proizvodni park-objekti se proširuju…na staru kanalizaciju priključuje se sve i svašta…gde odlazi ta silna oborinska voda koja se skuplja na tim stotinama hiljad M2 betoniranih povšina plus otpadna voda iz tih pogona i upravnih zgrada.???
  Nije dovoljo bre slikati se samo sa lopatama u društvu predstavnika stranih ambasada o otvaranju nekih pogona-otići na većeru ,zakusku i pičenjce a problem ostaviti građanima Subotice. I na kraju se čuditi koliko nedostataka ima odjednom. A te strance baš boli i briga,naima ni za što ne odgovaraju nemaju ama nikavih obaveza prema građanima Subotice izuzev izvlačenje profita. Zemljište i svu komunaije su ionako dobili od aktuelne vlasti đabe na teret porezkih obveznika građana Srbije. Ekonomije za Ginisevu knjigu bre…

 5. Po Drška kaže:

  Ha ha ha … Pa ovi jadnici nisu u stanju da formiraju ni gradski odbor, a bavili bi se našim komunalnim i infrastrukturnim problemima … ODAKLE … iz sedišta stranke u Beogradu?!? Dragi sugrađani, ako ne znate to su “stručnjaci” 1 od 5 promila iz Narodne stranke Vuka Kockalone Jeremića.

OSTAVITE KOMENTAR