Narodna stranka: Otkud migranti u ponoć u Tavankutu?

Narodna stranka u Subotici poziva policiju i Komesarijat za izbeglice da Subotičanima objasne prisustvo veće grupe migranata u Donjem Tavankutu u kasnim noćnim časovima. Migranti su, kao što je preneo sajt Slobodna Subotica, petnaestak minuta posle ponoći, u noći između 19. i 20. avgusta, izazvali masovnu tuču u selu koja je uznemirila meštane. Tom prilikom, nekim domaćinstvima naneta je značajna materijalna šteta.
Narodna stranka u Subotici smatra da migrantsko pitanje nije samo humanitarno već i važno bezbednosno pitanje, tim pre što su neki od terorista, koji su potom izvodili terorističke napade širom Evrope, prošli upravo preko Subotice.
Dovoljno je pomenuti Abdelhamida Abauda, jednog od glavnih organizatora terorističkog napada u Parizu, koji je, prema navodima mađarskih medija, prošao preko Horgoša, odnosno graničnog prelaza Reske, zajedno sa Ajubom el Hazanijem koji je potom izveo napad u vozu Amsterdam – Pariz.
Među teroristima koji su prošli migrantskom rutom kroz naš grad bili su i Bilal Hadfi, jedan od bombaša samoubica u Parizu, Hakib Akrau koji se razneo kada ga je otkrila francuska policija 18. novembra 2015. godine, Salah Abdeslam, organizator terorističkih napada, Nadžim Lahrauvi, bombaš samoubica sa aerodroma u Briselu, Samij Amimur, Omar Mostef i Muhamed Agada, koji će izvršiti napad u pariskom klubu “Bataklan” i mnogi drugi.
Indikativno je da se veća grupa migranata u Donjem Tavankutu našla oko ponoći, što ukazuje na mogućnost da su računali na organizovan ilegalan prelazak u Mađarsku. Smatramo da policija i Komesarijat za izbeglice upravo ovim povodom treba što pre da se oglase.
Narodna stranka u Subotici smatra da je nedopustivo da policije u Tavankutu tokom noći nema. Smatramo da Policijska uprava nakon ovog incidenta treba da pojača prisustvo policije u Tavankutu.KOMENTARI

  1. Darko kaže:

    Otkud Macasi jede burek iz Spartak buregdzinice?

OSTAVITE KOMENTAR