Narodna stranka: Plaćamo najskuplju putarinu a kolovoz autoputa je u očajnom stanju

Narodna stranka u Subotici smatra da se ulaganja u putnu infrastrukturu i njeno održavanje moraju ostvarivati na strategijski odgovoran način, u skladu sa širim interesima građana, bez populističkih izjava i propagandnih pokrivalica u medijima, te da je stoga poskupljenje putarine od Subotice do Beograda na 630 dinara nedopustivo.

Radi se o delu Koridora 10 koji se nalazi u najlošijem stanju, naročito na potezu od naplatne rampe kod Subotice do Feketića. Putevi Srbije, u subotičkom slučaju, počeli su da naplaćuju povećanu cenu usluge pre nego što su obnovili dotrajao i preko mere iskrpljen kolovoz. Zašto Subotičani da plaćaju povećanu cenu putarine, ako im je kolovoz autoputa u očajnom stanju, pritom bez najave da će pomenuti deo autoputa uskoro biti obnovljen?

Da bi Subotičanin automobilom otputovao do Beograda i nazad, za putarinu treba da izdvoji skoro 11 evra. Poređenja radi, vinjeta za desetodnevnu upotrebu autoputa u Mađarskoj košta 12,96 evra.

Povrh svega, deonica od državne granice ka Feketiću spada među najrizičnije na Koridoru 10.

Narodna stranka u Subotici poziva Puteve Srbije da preispitaju odluku o poskupljenju putarine od Subotice do Beograda i da u što skorije vreme u potpunosti urede kolovoz autoputa na deonici od Subotice do Feketića.KOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Lopurde

 2. Istina... kaže:

  Ne plaćamo svi. Ja sam otišao iz Đubroslavije zvane “Region” i gazdama komunjara ne dam ništa. Oni sva svoja go*na neka prodaju i naplaćuju budalama. Grohotom se smejem, grohotom.

  Pre će Smak sveta nego što će (i) ovaj komentar da bude objavljen.

 3. ffilozoff kaže:

  A putevi se vec poceli raspadati…

 4. stormwatch kaže:

  Putevi u Srbiji NIKAD gori, kriminal i kprupcija NIKAD veci….cene deonice autoputa 3x skuplje od normalnih Autoputeva gde se isti placa. Eno graditeljsko cudo kakvoga nema nigde na svetu, put za Preshevo, spremno za kompletnu popravku posle 2 i po meseca…vazno da alexova i dodikova slika stoje na ulasku u box….interesuje me samo gde je objasnjenje stefanovica o kakvoj se falsifikovanoj diplomi radi, i kako to da su kompletno unishtena vrata hotela Shumadija posle harachenja gorila njegovog oca po istom, po njegovoj izjavi….malo ostecenje prilikom ulaska?

 5. Panta kaže:

  Zato sto se od tih sredstava gradi Y krak. Sada bi mi nekako da dobijemo obilaznicu oko grada u duzini od 21km na kojoj ni nece biti putarine ali ne bi bas da placamo putarinu do BGa. Ne placamo ni putarinu do Madjarske.

  Nisam za Vucica ali ovi su se zesce ispalili sa ovim. Dajte malo realnosti, nemojte biti glupi.

 6. xxxl istina kaže:

  @ Istina

  Ti si mozda i otisao iz Djubroslavije, ali Djubroslaviju iz tebe nikada niko nece moci isterati. Ti si onaj pravi, originalni i jedini Djubrosloven u celom Regionu i na ovom portalu. To je nesto jedinstveno i stvarno ne polazi za rukom bas svakom. Nadam se da ce ti i ubuduce objavljivati komentare, jer oni imaju antologijsku vrednost. Ako se jednog dana bude objavila antologija blesavosti u “Regionu” tebi je u njoj rezervisano visoko i znacajno mesto.

 7. zozon kaže:

  Kako najskuplje? Ja sam pre dva meseca deonicu od Osijeka do Gradiške u Hrvatskoj platio 1o eura a to je razdaljina od oko 140 km. znači za nekih 40 km kraće od razdaljine Subotica Beograd, a putarina duplo skuplja.

 8. Georg kaže:

  Hrvatska je autoputeve gradila koncesijom, pa cenu putarine tamo diktira ono što je isplativo ulagaču. U Srbiji država gradi autoputeve i ponaša se kao politički koncesionar. Glupost o Ipsilon kraju ne bih da komentarišem. Naprednjaci i njihovi botovi se ponašaju kao da su započeli i završavaju projekte u razumnom, a u stvari su se našli na kraju partijaškog lanca višedecenijske izgradnje. Sram vas bilo licemeri!

OSTAVITE KOMENTAR