Narodna stranka: Poništiti postojeći i doneti novi Zakon o radu

U svetlu pandemije, koja već dugo traje i koja je na mnogo načina  izmenila svet , došli smo do krize koja je promenila pogled na društvo, a posebno na ekonomiju i aktivnosti pojedinih privrednih grana. Ekonomska kriza u Srbiji je dodatno produbljena štetnim delovanjem izvršne vlasti i kriznog štaba koje će imati nesagledive posledice ne samo po zaposlene i poslodavce, već  na sve građane i buduće generacije.

Sada je već jasno da će  mnoge stvari teško poprimiti normalno stanje i oblike , te da ćemo se morati  brzo navikavati na nove okolnosti i trendove. Zato su nam potrebne suštinske promene sistema vladanja, i jasan otklon od tragične i neuspešne politike aktuelne vlasti.

Pošten rad nikada nije bio manje cenjen, prava radnika nikada manja, a loši poslodavci kao nikada pre nisu imali bolji izgovor da unize, obezvrede ionako umanjena prava svojih zaposlenih.

A o karakteru zakona o radu, otkazima putem SMS poruka i mejlova, ugroženim pravima zaposlenih žena, majki, lica sa posebnim potrebama,… da ne govorimo.  

Sindikalne vođe postaju meta, koja se, ne birajući sredstva, nastoji ukloniti, da ne budu prepreka poretku neoliberalnog profita odnosno partokratskog poslovanja.

U takvom ambijentu sindikalno udruživanje i jačanje solidarnosti je jedini delotvoran odgovor na destruktuvno delovanje poslodavaca, kako privatnih, tako i državnih.

U svim vremenima, i u svim društvenim okolnostima, pobede su se postizale samo   doslednom borbom za pravdu i radnička prava, jedinstvom i solidarnošću. Tako mora biti i danas, i to je naš imperativ.   

Stoga, kada Narodna stranka preuzme odgovornost za vođenje države posvetiti će punu pažnju poboljšanju radničkih prava i obezbediti ravnopravan socijalni dijalog, koji neće biti podređen privilegovanom krupnom kapitalu i uskom krugu moćnika.

Narodna stranka se obavezuje poništiti postojeći i doneti novi Zakon o radu, kojim će prava radnika biti uređena u skladu sa najboljom evropskom praksom socijalno odgovornih država.   

Živeo 1. maj – Međunarodni praznik rada!

Za složnu i solidarnu Srbiju!  

Narodna stranka GrO Subotica

Aleksandar Ilić, Član Glavnog odbora Narodne stranke i Predsednik IO GrO Narodne stranke SuboticaKOMENTARI

 1. Steve kaže:

  Ovaj tekst ko da je hamdija pozderac piso bogati. Kanda se na vlast vracaje komunisti. Nebi volo da oni dodju. Bolje da nas rusi tri puta napadnu i da sva tri puta izgube.

 2. Neradiša kaže:

  Kakve sličnosti imaju komunizam i radnička prava Gedo gluperdo a bolje da ga piše Hamdija Pozderc nego nego slina iz Krušika ili Jovanica i slični sa bunga bunga žurkih živjela radnička prava živjele tri osmice i što bi rekao naš Đole nisu krivi oni mi smo krivi Gedo Gluperdo

 3. Bunga bunga kaže:

  Kakve veze ima komunizam i radnička prava što kaže naš Đole Gedo Gluperdo a na kraju bolje da ga piše Hamdija Pozderc neko poput sline iz Krušika ili baštovan iz Jovanice i slični tom soju u svakom slučaju nekima odgovara ovaj krimi zakon o radu a zna se kome našem Bunga bunga Stevanu

 4. Milan kaže:

  Lako je napisati, kritikovati, biti opozicija, govoriti ono što prija ušima… Gde ste bili kad se glasalo? Kakav program ste nudili narodu? Ko vas predstavlja?
  Sviđa mi se literarni rad koji ste objavili. Hoćete li ga sprovesti u delo ako dođete na vlast posle izbora u 2022.?

 5. Cvetic kaže:

  Gde ste kada mladi otvaraju nesto privatno da rade i mesecima cekaju na potpis komisije iz Novog Sada i Beograda, a moraju da placaju zakup i radnike. Sto se onda nepojavljujete?

 6. Vlada kaže:

  Jeste, evo vec 30 godina kako se smenjuju na vlasti sve probleme resavaju i pohapse prethodne jer su bili lopovi. Doci ce i na vas red, ne brinite, tu lud-zbunjenog vec 1500 godina…

 7. Djuro kaže:

  Dje gori???.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 77 = 84