Narodna stranka: Potreban hitan plan za spašavanje Subotičke filharmonije

Narodna stranka u Subotici poziva gradsku vlast da hitno donese program spašavanja Subotičke filharmonije, uz pomoć relevantnih stvaralaca i stručnjaka iz oblasti kulture.
Sramota je za Srbiju i naš grad da najstariji simfonijski orkestar u zemlji bude ugašen na 111. godišnjicu postojanja. Subotička filharmonija je jedan od simbola našeg grada i snažan izraz savremene srpske kulture koji je zanemaren upravo u godinama kada gradom vladaju oni koji pridev srpski upotrebljavaju u skoro svakoj javno izrečenoj rečenici.
Gradska vlast nekompetentnošću upropaštava subotičku kulturu i to mora da bude zaustavljeno na sledećim izborima..
Podsećamo građane da je nestručnošću i bahatošću gradska vlast pre tačno godinu dana na najprizemniji način osujetila održavanje koncerta svetski poznatog pijaniste Andreja Ivanovića u Velikoj većnici Gradske kuće.
Nakon ovogodišnje Ivanovićeve privatne posete Subotici, Grad Novi Sad mu je ponudio održavanje gala koncerta povodom proglašenja Novog Sada i temišvara za kulturne prestonice Evrope 2021. godine, budući da je familija Ivanović poreklom iz Temišvara.
Pozivamo stvaraoce i sve ostale poslenike u oblasti kulture da se oglase i ne dozvole gašenje Subotičke filharmonije.KOMENTARI

 1. Džoni kaže:

  Sede u kancelarijama i pišu populistička saopštenja, nikako da siđu među narod a zove se narodnom. Jadno!

 2. yu kaže:

  Za šta ste glasali- jetovam ga.
  Pa sad bojkotujte izbore a oni će se još više ušančit i vladati Suboticom bez ikakve kontrole. Obavezno na izbore svi će biti bolja vlast od ove sadašnje.
  Očekujem nove , mlade i školovane kadrove ali ne ove što se besposleni vuku po Gradskoj kući.

 3. Istina... kaže:

  Steta, gospodo “gradzani”, sto vas je Borka pretekla pa ne mozete da je pitate zasto sprovode tzv. kulturnu dekontaminaciju. Satanizujuce kritike i optuzbe upucujete pogresnoj strani ali vi to tako vekovima. Uzgred, “Suboticka filharmonija”, koja je vise bila neaktivna nego aktivna i vise puta obnavljana, ne postoji od 2006. godine. Ali stranacke “pametnjakovice” istina ne zanima.

 4. yu kaže:

  Istina… KULTURA VAM NIJE JAČA STRANA.
  SIGURNO JE DA SU VIĐENI GODINAMA KAO IZVOĐAČI NA NOVOGODIŠNJEM KONCERU U SUBOTIČKOJ GRADSKOJ KUĆI. A I PREKO GODINE KO JE POSEĆIVAO KONCERTE KLASIČNE MUZIKE.

OSTAVITE KOMENTAR