Narodna stranka: Preduzetnici oštećeni zbog selektivnog zatvaranja da tuže državu

Narodna stranka poziva vlasnike radnji, privrednike, male i srednje preduzetnike, umetnike i sve koji su „oštećeni diskriminativnim zatvaranjem“ da tuže državu i traže odštetu.
„Zašto restorani za goste u hotelima mogu da rade nesmetano, a iste obroke koje oni služe nije moguće poslužiti u samostalnom restoranu? Kako to da zubar koji je izložen otvorenim ustima pacijenta, ima manje šanse da se zarazi pa zato može da radi, a frizer koji fenira i šiša potiljak mušterije, navodno ima više šanse da se zarazi i zato ne može da radi?“


Vlada Srbije i Krizni štab odgovorni su za selektivne i diskriminatorne mere koje su favorizovale jedne i omogućile im da nesmetano ostvaruju zaradu, dok su drugi diskvalifikovani i onemogućeni u ostvarivanju prava na rad i obavljanju delatnosti. Time bi trebalo da se bavi sud, jer „neko mora da plati“ izgubljene dobiti i proglašene bankrote zbog onemogućenog rada.
Država mora hitno da omogući preduzetnicima rad i da ne baca „milostinju i mrvice od ekonomskih mera“ u oči ponosnog i vrednog srpskog domaćina. U protivnom će se suočiti sa protestima i nezadovoljstvom građana i privrednika zbog laži, obmana i neispunjenih očekivanja.
Narodna stranka poziva i poljoprivrednike da tuže državu zbog obećanih a neisplaćenih subvencija za stoku na koje čekaju duže od godinu i po dana. Time bi, takođe, trebalo da se bavi Sud.

Predsednik IO GrO Subotice i član Glavnog odbora NS
Aleksandar IlićKOMENTARI

  1. Jovan kaže:

    Dobra inicijativa uz to da treba istaći da najnovijem merama srpskim državljanima nije moguće da pređu granicu i da uđu u svoju državu. Ove diskriminatorske odluke je donela Srpska Vlada u saradnju sa medicinskim kriznim štabom. Ovo je osveta svim onima koji su srpski državljani u diaspori ,na privremenom radu ili žive kao srpska manjina u okolnim državama i imaju srpsko ili dvojno državljanstvo sa Srbijom. Njih Srbija i Vučić smatra opozicijom i nepriljateljemi na taj način se sveti tim ljudima.
    Pre godinu dana pre izbora raznim zabranama -policijski satom sprečavao je normalni izborni proces i sa manje od 30% glasova od strana njemu priklonjenim glasačima došao na vlasati. Niko nije se zapitao zašto njih ne želi manje od70% građana Srbije. I kako su ti izbori mogli biti legitimni .Sada se ponavlja ista strategija onemogučiti srpskim građanima koji trajno žive u susednim državama ili samo privremeno da koriste svoje ljudsko pravo da u bilo koje vreme posete svoju državu ,obiđu nkeretnine svoje rođake.Dobar razlog za ovo je zloupotreba pandemije u političke svrhe. Njihove nekretnine u Srbij se obijaju i pljačkaju horde provalnika ,urbanistička i građevinska mafija vrše na njih pritisak da im se njihova nekretnina prepusti-proda što jeftinije da bi neki drugi sa tim protrgovali.
    No isto vremeno ima i priviligovanih ,srba’u diaspori ili u drugim državama koji su otporni na pandemiju u Republici srpskoj ,u Crnoj gori …za koje zabrana ne važi .Sve ove mere su jako sumnjive i kako narod kaže ‘ ne drži vodu ‘…

  2. Rajko kaže:

    Aleksandar Ilić? Zar on nije pevač? Samo pitam.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 8 = 18