Narodna stranka: Sređivanje početi od Bunarića i Aleksandrova

Narodna stranka u Subotici podržava izjavu Tomislava Žigmanova, datu Hini, o lošem stanju rimokatoličkih sakralnih objekata i predlaže da se sređivanje stanja u Subotici započne najlakšim koracima koji ne iziskuju značajno angažovanje javnih resursa: omogućavanjem košenja rimokatoličkohg svetilišta na Bunariću i adekvatnom zamenom parcela u Župi Marije Majke Crkve u Aleksandrovu.
Lošim rešenjima u javnom sektoru, Rimokatoličkoj crkvi je, praktično, onemogućeno tekuće održavanje svetilišta na Bunariću. Na tom području crkva više ne može na zakonom propisan način ni da pokosi travu, što je nonsens.
Isto tako, Župa Marija Majke Crkve u Aleksandrovu već neko vreme pokušava da zameni parcele koje joj je grad uzurpirao za obližnju poljanu, neposredno do hrama i vrtića, na kojoj želi da izgradi dečje igralište, ali joj Grad Subotica u zamenu nudi parcele na Makovoj sedmici, daleko od same župe.
Narodna stranka smatra da bi rešavanjem ovih, uslovno rečeno, malih problema bio načinjen važan korak ka sređivanju stanja u kojem se rimokatoličke crkve nalaze, na šta je Žigmanov upozorio.KOMENTARI

 1. Samo kazem kaže:

  Sve je to bilo kao pod konac i na Bunaricu i u Aleksandrovu samo Vam nije valjao velecasni Andrija K.

 2. Pravdoljub kaže:

  @SAMO KAŽEM- A zašto navedeni svećenik nije valjo?

 3. ffilozoff kaže:

  Na izborima u martu sledece godine,koalicija- narodna stranka,ds,lsv,ldp,i maglaijevi,bi pobedili glatko sns sa 40.000 glasova !!!

 4. Samo kazem kaže:

  Zato sto je bio trn u oko, mislili ljudi da pare na Zupu padaju sa neba pa se polakomili…sad kad su videli da pare ne padaju sa neba vec ih je trebalo stvoriti, peru ruke, pa je svetiste zapusteno a crkva zakljucana i prazna ko neka avetinja…pre par godina se nije moglo uci u nju od naroda…

 5. Koki kaže:

  Filozof, to nisu imali 2007..lupetas

 6. Pravdoljub kaže:

  ˇ@SAMO KAŽEM-Ne nisu nikakve pare padale sa neba. Molim Vas pogledajte “PRIOPĆENJE SUBOTIČKE BISKUPIJE” zavedeno pod rednim brojem PR-1/2011 sa datumom 15.9.2011-e godine. Potpisnik saopštenja je tajnik &sekretar Biskupije Mirko Štefković..

OSTAVITE KOMENTAR