Narodno pozorište u Subotici naredne godine u punom sjaju

Izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici nazire se kraj – lokalna samouprava raspisala je tender za VIII – dva fazu radova na objektu.

Radovi podrazumevaju završetak postavljanja unutrašnjih instalacija među kojima su grejanje, hlađenje i protiv-požarni sistemi, zatim nabavka liftova, i ono što je za glumce najvažnije – scenska tehnika i druga oprema za potrebe samog pozorišta u velikoj sali.

Rok za podnošenje ponuda je 17. decembar ove godine. Ukoliko ova javna nabavka uspe, nakon što radovi budu izvedeni, sledeće godine se očekuje još jedna javna nabavka za neophodne radove kako bi zgrada konačno bila stavljena u funkciju.

Ove godine za gradnju pozorišta iz republičkog budžeta opredeljeno je 330 miliona dinara, dok je predlogom sledeću godinu ta cifra još i veća – četiri stotine miliona dinara.

“Uključujući ovih četiristo miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra”, rekao je nedavno za RTV narodni poslanik iz Subotice Balint Pastor.

Projekat adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici traje više od deset godina.

 

RTVKOMENTARI

 1. Brane kaže:

  Daj Bože da stvarno bude tako.
  Da ne bude da ovom vesti samo počinju predizbornu kampanju.
  Konačno više da ga završe.

 2. Salamander kaže:

  Na ovu vest mi dođe da se smejem, ali od muke bi trebali svi da plačemo. Kao prvo nije ni trebalo rušiti pozorište nego adaptirati što svi smatraju da bi ekonomski i vizuelno bilo najisplativije, a ovako imamo objekat koji ni na šta ne iči a platili smo ga toliko da smo mogli komotno da rekonstuišemo nekoliko škola ili da konačno završimo puteve ili ako ćemo u pravdu da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna ili da se ivestira u nešto što će poslužiti gradu da zaradi pare pa onda od te dobiti da pravi nešto drugo – ne kao što je u slučaju sa domom vojske. Ovo novo pozorište još dugo neće biti u funkciji mada najavljuju neke investicije pošto stiže izborna godina ili planiraju da se neko dobro ugradi da bi imali para za isto…pogledajte samo fasadu starog dela koji je “rekostruisan” pa vidite da su zidovi već sečeni zbog izolacije, na nekim mestima već otpada farba u gornjem delu fasade, stubovi se polako “ljušte” a koliko vremena je prošlo od sređivanja fasade svi znate?

 3. ffilozoff kaže:

  Pa rekli su da ce zavrsit 2017 ?

 4. Volimljude kaže:

  Svaki put je isto pred izbore. Svaka čast glumcima, njima je u ovoj priči najteže, a rade kao da su im uslovi odlični.

 5. ludilo kaže:

  Cuo sam da je vec jedan zasluzan gradjanin subotice dobio poslovni prostor u novom pozoristu na 99 godina. Nisam znao da se poslovni prostori dobijaju na takav nacin.

 6. Miki kaže:

  A ja naredne godine menjam suprugu na Emily Ratajkowski 😀

 7. JaPaja kaže:

  @ffilozoff
  Kockasti šro 2017? A što ne 2011? Zato jer ?????…… Samo nastavi da brboćaš danima, mesecima, godinama. Pa što ga Tvoji nisu završili posle toliko godina lopovluka, što se stidiš da ih pomeneš?

  Citat :

  “Ministar Oliver Dulić je u aprilu najavio da se objekat neće završiti ove godine i treba da se projekat prepravi, kako bi bio jeftiniji. Prema novom projektu, ima više prostora za komercijalne sadržaje i objekat će umesto 23 mil EUR, koštati od 15 do 17 mil EUR. Objekat je i skraćen za jedan sprat, a iskoristiće se i podrumske prostorije. Naredne nedelje će se prepravljeni projekat predstaviti javnosti.”

  BIZLife 21:01 Subotica, 05/10/2011

OSTAVITE KOMENTAR