Nedelju dana kako radi video pauk

Pre nedelju dana počeo je sa radom video pauk u Subotici. Javno komunalno preduzeće „Parking“ u Subotici uvelo je u sistem rada video pauk, vozilo iz kojeg se u gradu snimaju nepropisno parkirani automobili.Ovu modernizaciju predvideo je novi Zakon o bezbednosti saobraćaja, a cilj je rešavanje gorućeg problema nepropisnog parkiranja automobila u Subotici.

 

– Snimak se odmah prosleđuje centru koji izdaje elektronski nalog za uklanjanje vozila u saradnji sa komunalnom inspekcijom i saobraćajnom  policijom. Reč je o sistemu gde mobilne ekipe ovog preduzeća evidentiraju i fotografišu nepropisno parkirana vozila u gradu, a potom te informacije elektronskim putem prosleđuju u dispečerski centar, gde saobraćajni policajac, nakon pregleda fotografija, izdaje nalog za uklanjanje vozila.Nalog se zatim postavlja na vozilo i ukoliko ga vlasnik ne pomeri, ono se specijalnim vozilom uklanja na depo – rekao je saobraćajni policajac Mario Madžarević.

– Radi bolje bezbednosti u saobraćaju ovaj sistem je predviđen inovim Zakonom o bezbednost saobraćaja iz 2009.godine. Očekuje se da će da se poboljša komunalni red u gradu. Apelujemo na vozače da svoja vozila parkiraju propisno, na obeleženim parking mestima kako ne bi došli u situaciju da ih odnese pauk. Očekujemo sa ovom investicijom bolju efikasnost rada – objašnja rukovodilac depoa, Aleksandar Vitković.

Ukoliko se vozila nepropisno parkiraju pored toga što se ugrožava bezbednost saobraćaja, vozači treba da plate i 10.000 dinara za uklanjanje vozila i kazne zbog saobraćajnog prekršaja.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  ajde videcemo da li cete uklanjati nepropisno parkirane dzipove i druga skupocena vozila!!!

 2. mrkela kaže:

  ajde zivi bili pa videli ,dali ce taj zakon i taj pauk da odnosi sve ne propisno parkirane automobile,a jedan predlog mogu da pocnu na radijalcu kod borsalina!!
  😎  

 3. Perix kaže:

  Trebalo bi omogućiti da i građani mogu da fotografišu i pošalju elektronski i da ta “prijava” bude ravnopravna sa onima koje uslikaju mobilne ekipe…

 4. Pametnjaković kaže:

  Odličan ti je predlog Perix, to bi sigurno bilo puno efikasnije, samo još da se može negde na nekom sajtu javno objaviti fotografije tih nepropisno parkiranih automobila.

 5. Nesvrstan kaže:

  Pozdravljam modernizaciju i mislim da bi se na ovaj način trebao smanjiti broj “rekla-kazala” prepirki na šalterima JKP Parking!

  Ja ću prvi tražiti takav snimak za dokaz na sudu svaki put kad mi neko od zaposlenih u ovom javnom preduzeću zakači “kaznu” na auto u ulici koja je uvrštena u bilo kakvu zonu, a ne postoji ni jedno iscrtano parking mesto.

  Ovim su mi olakšali muku 😉
   

OSTAVITE KOMENTAR