(Ne)kultura plakatiranja

Posle dugo godina dolaze izbori pred koje grad nije izlepljen stranačkim plakatima na dozvoljenim i nedozvoljenim mestima. Radikali nisu kao obično polepili nalepnice po stilskim kandelabrima već kao provladina „opozicija“ koristi zastakljene bilborde, doduše svega nekoliko, jer je veliku većinu zaposela stranka na vlasti. Kada su ovi reklamni panoi postavljeni, javnost je naslućivala da će svoj pravi smisao dobiti tek u ovim danima.

Bojkotaši ne preduzimaju političku akciju većih razmera, ne bi li neodlučne pridobili u poslednjem trenutku, pa su i stari dobri plakati izostali.

Prostor za propagandu se odavno preselio na internet, tako da i tu treba tražiti neke od razloga ove pojave, mada se ne treba radovati prerano.

Da ne bude sve potaman pobrinuo se promoter monodrame Petra Božovića. Nije prvi put da se jedan kulturni događaj najavljuje na izrazito nekulturan, pravo rečeno primitivan način. Nedavno je nastup Laneta Gutovića reklamiran na stotinu plakata izlepljenih na nepropisnim mestima i ostavljenih da ih kiša i vetar najpre pretvore u smeće, a da ostaci papira još dugo nagrđuju grad.KOMENTARI

 1. Džezualdo kaže:

  Komunalna policija bi trebala po službenoj dužnosti kazniti organizatora događaja. I tako svakoga ko lepi plakate na mestima koja nisu predviđena za to – pogotovo političke stranke. Vrlo jednostavno i siguran sam da bi bilo i vrlo efektivno. Ovako, mi kao građani možemo samo negodovati.

 2. Dejan kaže:

  Totalni kontra-efekat izaziva kod mene. Sad tek necu otici na predstavu, pa nek se organizator upita , sto?!

 3. Petar G. kaže:

  U slučaju ovih plakata na kojima je Božović, stvar je jasna.
  Organizator je poznat, njemu izreći kaznu i poslati ga da ukloni plakate pod nadzorom Komunalne policije.
  I još da dodam, uvek kada pomislim da se u našem svetu teatra konačno došlo do dna, neko ipak zaroni dublje. U ovom slučaju to je vezivanje nagradne igre za kupovinu ulaznica za ovu monodramu. Dođite da gledate nastup Petra Božovića i osvojite šoping putovanje u Istanbul. Za sledeće gostovanje nekog umetnika upriličiće tombolu i podeliti miksere, tostere ili vaučere za kupovinu kućne hemije…

 4. Clown kaže:

  Bojkot ove predstave!!!

 5. Ivica kaže:

  Ja ne mogu da verujem da mi kao narod u 21. Veku nemamo svest. Da se bahatimo na svemu…. To ce tako biti dok ne dodje redovna vlast pa pocne kaznjavati sve ne izuzimajuci ni sebe. Ali dok mi imamo gradonacelnika koji preti betonskim cipelama i pitbulovima i koji se druzi sa sumnjivim njuskama do boljitka nece doci. Pitam se koliko bi kostalo da se ceo grad, svaka izlepljena i išvirkana fasada sa politickom ili bilo kakvom drugom porukom vrati u prvobitno stanje? Kad bi svako odgovarao za to grad bi bio cist. Treba lepo da se naprave i postave drveni montazni panoi po gradu i tamo da se polepe plakati pa kad prodju izbori oni se razmontiraju i grad ostane cist.

 6. Tara kaže:

  Svaka čast čoveku što je oblepio! Bravo! <3

 7. Dlaka kaže:

  Kad je i gde ova predstava?

 8. Anonimni kaže:

  Koje lepio pa organizator njega kazniti.

 9. Mare kaže:

  Nit ce organizator platiti kaznu nit ce komunalna policija uraditi nesto po ovom pitanju. Nazalost. U pravnoj drzavi, gde vladaju zakoni i gde komunalna ima smisao postojanja, ovo bi se resilo i pre objavljivanja ovakvog posta.

 10. Trovach kaže:

  @Tara…Trebao je zalepiti na tvoju kucu, pa da onda podrzis njegov cin.

 11. Japaja kaže:

  kad je predstava? to mene intetesuje!

 12. Dragi Điki kaže:

  @Japaja
  Nije to nešto što bi tebe interesovalo. Nisu kursadžije ako si mislio.

 13. Ledenjak kaže:

  Znaju ovi šta rade .Da su Turci ovako lepili plakate ,još i sada bi vladali na ovim prostorima.

OSTAVITE KOMENTAR