Nema „ljudstva“ za prodaju karata

Od 1. februara zatvorene su blagajne JP Železnice na stanicama Palić i Tavankuta jer nema radnika, odnosno „zbog nedostatka ljudstva“, kako kažu u subotičkoj jedinici ovog javnog preduzeća a prenosi televizija YU eko.

 

 

Prethodno je već zatvoreno nekoliko lokalnih staničnih punktova, i to uglavnom privremeno. No, od decembra, to jest od stupanja na snagu novog reda vožnje, moguće je i gašenje nekih stanica u potpunosti, što će značiti da se voz više neće zaustavljati u tim mestima.

 

S druge strane, problem je i mali broj putnika – kako navode u SŽ, u nekim naseljima tokom dana voz primi tek nekoliko putnika, te je i održavanje stanica pa čak i zaustavljanje voza neisplativo.

 

Subotica je nedavno dobila dve kompozicije ruskih vozova, koji već saobraćaju i na nekim od ovih neisplativih linija. Ukoliko bi se nešto poradilo i na prugama, moglo bi se očekivati da se prosečna brzina kretanja srpskih vozova poveća sa sadašnjih 30 kilometara po satu, do brzine slične autobuskoj. Tada će se možda putnici i vratiti staroj, dobroj železnici, kraljici prevoza u panonskoj ravnici. Ukoliko im do tada direktori nacionalnih vozova ne ukinu tu šansu, i prepuste korovu, rđi i lopovima preostale vojvođanske pruge.

 

V.L. DanasKOMENTARI

  1. amacak kaže:

    u srpskim železnicama izgleda nikad nisu čuli za automate za prodaju karata.

  2. Suboticanin kaže:

    Ako nemate ljudstva na stanicama, sto onda prodajete 20% skuplje karte u vozu?
     Imajte malo obzira prema vasim korisnicima i radite na tome da povecate broj putnika. Sa ovakvom organizacijom sigurno necete postici nista. 

OSTAVITE KOMENTAR