Nemački detektivi u potrazi za ubicom

Detektivi iz Nemačke uključiće se u potragu za ubicom Milice Barašin (16), svirepo ubijene nedaleko od porodičnog doma na periferiji Subotice. Privatne agente angažovala je uprava hotela "Galerija" gde radi devojčicina majka, jer subotička policija gotovo mesec dana od zločina i stotine saslušanih svedoka još nije našla trag ubice.

Uprava poznatog subotičkog hotela nije htela da komentariše dovođenje Nemaca, ali zaposleni tvrde da je "sramota koliko se odugovlači sa istragom".

– Svetlana nam je draga koleginica i svi želimo da ubica njene male Milice bude što pre nađen i adekvatno kažnjen, zato nas sve raduje ako će biti angažovani inspektori iz inostranstva – priča radnica hotela "Galerija" i podseća da je to preduzeće koje je već od ranije novčano priteklo u pomoć Miličinoj porodici.

Paralelno sa zvaničnom istragom, muškarca krupnije građe, koji je 7. oktobra oko deset časova uveče, sa leđa napao devojčicu dok se vraćala kući u subotičkom naselju Zorka, i naneo joj smrtonosne ubode nožem u grudi i vrat, počela je da traži i privatna agencija iz Beograda, koju je angažovao otac Leon Barašin.

– Detektivi koje sam angažovao ne smeju ništa javno da govore kako ne bi ugrozili istragu, ali policija odavno ima detaljan opis tog čoveka, verovatno znaju i ko je, jedino ne znam zbog čega se odugovlači sa njegovim hapšenjem – tvrdi Leon.

Izvor: Večernje novostiKOMENTARI

 1. Gost kaže:

  Ovo je ve ma delikatno mesto za komentare alli je i neukusno ćutati i biti nezadovoljan što neke službe ne funkcionišu u društvu.
  Ako je istinita informacija da dolaze detektivi iz Nemačke da istražuju brutalno ubistvo devojčice onda sam u nedoumici da li je to privatna poseta. verujem da je tako jer se poslodavac miličine majke pominje kao pokrovitelj te pomoći porodici. Uprokos svim mestimičnim kontroverzama koje su pratile tog gospodina od njegovog stpanja na javnu scenu, čestitam na takvom gestu!
  Iz ovih podataka proizlazi da dollazak detektiva iz nemačke nema veze sa policijskom odnosnomeđudržavnom saradnjom.
  Ne smem ni da slutim kakva je tiha reakcija ovdašnjih službi otkrivanja i gonjenja počinilaca krivičnih della. Imamo gorka iskustva kakve su posledice zbog surevnjivosti i čak, kažu netrpeljivosti, između domaćih službi, javnih i tajnih, privatnih obezbeđenja i tako dalje.
  Ali, kakva je reakcija službi, uprava, institucija koje su uključene od samog čina uviđaja do svih kasnijih radnji i postupaka u vođenju istrage u konkretnom slučaju ubistva ? Procuriće njiho bes i srdžba, biće vidljiva.
  Za ljude koji sa strane sve to gledaju i žele da žive u normalnom i uređenom društvvu u kojem je odgovornost i profesionalna i elementarna ljudska, jedan od principa uređenja — ovo je tako jak šamar da se eho valjda čuje i na vrhu ministarstva unutrašnjeg. Tamo zvoni šamar koji je zavaljen na ovaj način lokalnoj upravi koja, čak i ako nešto radi ako pravi neke pomake. ne radi ništa da bi subotičku javnost obavestila o mnogim aspektima bezbednosti. Zar ne miriše taj gest ćutanja i na zloupotrebu jedne tragedije: modernim jezikom rečeno život je sam spinovao mnoge probleme. Zašto da se mpriča o nekim starim procesima koji u tišini čekaju zastaru i zaborav kad se pojavila nova, trška drama o kojoj se priča i koja proizvodi mnoge nove zabrinutosti.
  Kako se osećaju roditelji dece koja po prirodi svojih detinjih ili mladalačkih potreba dolaze kući u sumrak. To su desetine hiljada ljudi. Pa to je celi grad !
  Da li se iko u Gradu od lokalnih do državnih instizucija našao profesionalno i moralno odgovornim da se obrati toj javnosti
  ovim povodom.
  Gospodo, kupite nekada kad putujete bilo koje novine u nekom evropskom gradu od lokalnih do onih koje imaju evropsku distribuciju, pogledajte u hotelu njihove lokalne TV programe. Kad auto pregazi mačku ili psa mediji prave dramu i nesanicu lokalnoj policiji. Policija i ne sanja da oćuti bes građana. Izlaze na crtu javnosti. Uvek ima načina da se sačuva diskrecija istrage i da se građanstvo obavesti.
  Da li naša javnost zna : da li ubica drži krvavi nož ispod skuta i čeka novi talas besnila ili se skrio u mišju rupu kao i sve kukavice? Mi o tome ne znamo ništa.
  neko je dužan da nam kaže.
  Zato je i samo spominjanje detektiva iz Nemačke, čak i ako ne dođu, šamar koji mora da probudi nečiju savest.
  Ovaj šamar odjekuje nad provalijom koja je napravljena izmedju građana i njihovih institucija ( inače jedinih koje imaju socijalnu i materijalnu sigurnost jer jedino u državnim institucijama radnici dobijaju na vreme plate, a neki u Subotici i duple honorare). Šamar odjekuje nad tom provalijom joja je napravljena između države i društva. Dok je tako na onoj obali na kojoj je društvo sreće nema!
  Ovaj šamar je i najniža cena koja se plaća da bi se probudili oni koji su o našem trošku zaspali i misle da su naši gospodari!
  PS Ako je dolazak nemačkih detektiva rezultat međupolicijske saradnje onda to ima još dodatne dimenzije.
  Setite se kad je ministar zdravlja išao u Nemačku da se tamo izleeči. Znači kad obiju stan ili auto ministru unutrašnjem on treba da zove nemačku policiju da otkrije počinioce, a onda ministar pravde da dovede nemačke tužioce da gone kriminalce i nemačke sudije da ih osude. Izvinite na izrazu ali to vam je ta analogija !

 2. granicar kaže:

  Oni koje mi placamo sluze ne da nas zastite vec dam naplacuju kazne, nama nesavesnim gradjanima koji nismo vezali pojas ili upalili svetlo. Zbog toga moramo uvesti neke redare koje cemo opet placati da bi radili posao onih koje vec placamo a koji taj posao ne rade.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: