Neophodna veća sinhronizacija službi koje održavaju lokalne puteve

Kako sneg ne bi iznenadio putare u sred zime, potrebna je veća koordinacija između zimskih službi koje održavaju lokalne puteve i onih kojima je taj posao poverilo preduzeće putevi Srbije. Taj zadatak na sebe preuzeo je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kroz brže izdavanje naloga i veću sinhronizaciju službi.

Obilazeći punkt zimske službe održavanja državnih puteva u Subotici, zamenik pokrajinskog sekretara Zoran Tasić ocenio je da problema u komunikaciji i koordinaciji između ove i lokalne službe za održavanje puteva nema, ali napominje da se oni pojavljuju u manjim mestima. Kako bi svi predviđeni putevi bili na vreme očišćeni, smatra on, potrebna je bolja komunikacija ovih službi.

“Dešavalo nam se da, recimo, lokalni štabovi nemaju uopšte telefon nadzorne službe Javnog preduzeća Putevi Srbije i da su tu neki problem u komunikaciji nastajali, tako da želimo to da predupredimo. Ne mogu da kažem da saradnja Vojputa Subotice, Javnog preduzeća Putevi Srbije i Gradskog štaba, odnosno javnog preduzeća ovde nije postojala, ali jednostavno želimo da predupredimo onu priču o kojoj se stalno govori, a to je da sneg obično uvek iznenadi putare, tako da mi želimo da to ove godine ne bude”, rekao je Tasić.

“Raspolažemo sa svom potrebnom mehanizacijom, kako je predviđeno planom rada zimske službe, i sa dovoljnim količinama soli i rizle”, dodao je direktor javnog preduzeća za upravljanje putevima u Subotici Predrag Radivojević.

Ukupno u Subotici od snega sa kolovoza se čisti po 127 kilometara prigradskih, odnosno gradskih saobraćajnica, kao i skoro milion kvadrata trgova, pešačkih i biciklističkih staza, odnosno parkinga.

RTVKOMENTARI

  1. Alex kaže:

    Kakva sinhronizacija, zar oni ne gledaju vremensku prognozu kad ih sneg svake godine iznenadi.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =