Nesposobna vlast – termalni bazen zatvoren za sezonu kupanja

Pre dve godine je kroz projekat koji je finansiralo Ministarstvo za turizam uloženo 12 miliona dinara na revitalizaciju termalnog bazena na Paliću. Pri toj revitalizaciji pored zamenjenih keramičkih plačica , sređivanja tuševa , izgrađena je i nadstrešnica kojoj je prevashodni cilj bio da se korišćenje termalnog bazena produži na vremenski period u predsezoni u maju i omogući korišćenje u podsezoni u hladnijim danima do kraja oktobra.Treba naglasiti da je ispod nadstrešnice kompletno urađeno podno grejanje a zatvaranje nadstrešnice je trebalo da bude završeno sa projektom s kliznim vratima koja bi se montirala u tim hladnijim danima. Prošle godine sa tako sređenim bazenom imali smo povećano korišćenje termalnog bazena od strane građana i turista ali na žalost nije se ništa uradilo da se i korišćenje termalnog bazena omogući u dužem vremenskom periodu kako je to projektom i zamišljeno jer su odgovorni kalkulisali da ne ulažu u zatvaranje nadstrešnice.

Ove godine pre par dana se JP Park Palić na svom sajtu obratio građanima sa jednom rečenicom  da termalni bazen neće raditi u sezoni 2019 godine.

Na prostoru oko termalnog bazena izvođači radova za Akva park su smestili svoj materijal potreban za izvođenje radova. Izvođači su trebali ranije da misle o smeštaju materijala za Akva park i to predvide u organizaciji gradilišta, pa ako je bilo potrebno da iznajme neki skladišni prostor na Paliću a ne da zauzmu prostor termalnog bazena

Dveri Subotice smatraju da se ovako bahato ponašanje mora prekinuti. Kao da je izvođenje bilo kojih radova njihova lična prćija. Zar radovi koji se izvode na Akva Parku nisu u svojoj dinamici izvođenja predvideli sezonu kupanja na termalnom bazenu.

Da li su sredstva za podno grejanje ispod nadstrešnice bačena ? Da li ova vlast može nešto da uradi na korist građana kvalitetno i transparentno?

Termalni bazen treba da se otvori za sezonu kupanja 2019 a JP Park Palić da sa izvođačima nađe rešenje kako da se to uradi odnosno da se materijal lagerovan na prostoru termalnog bazena  što pre izmesti i sezona kupanja na termalnom bazenu otvori.

Ovo je još jedan od razloga da se bojkotuju izbori za savete mesnih zajednica jer sadašnja vlast pokazuje da ih građani mesne zajednice Palić ne interesuju i svi ostali građani Subotice i okoline koji koriste termalni bazen kako bi svoje zdravstveno stanje popravili.KOMENTARI

 1. paulina kaže:

  ja stvarno ne znam kako je moguće da ova vlast sve što pipne, zasere….stvarno je puno novaca potrošeno na renoviranje, za „budućnost“ rada termalnog bazena, radio je godinu dana tako „kompletno“ sređen, i naravno sa novim cenama ulaznica, koja baš i nisu primerena sadašnjim standardima, i sada ga ponovo zatvaraju zbog akva parka…u Moroholom svake godine „nikne“ po neki novi bazen, pa čak i hotel, a ni jednog dana nije prestao da radi akvapark….to samo naše smotane „smoće“ zatvaraju jedini termalni bazen , jer, sigurno nemaju nikakav interes da ga drže da radi, a građane ko šiša.. ja to zovem LOŠOM organizaijom posla, jer verovatno sve te radove vode „vrlo stručni ljudi“….

 2. ČINJENICA kaže:

  Kapija bazena zamandaljena, tri tuša sa one strane ograde, kupanje u jezerskoj vodi nije preporučljivo…Jedina mogućnost da se turisti (ko ili šta je to?) pokvase je uz pomoć česme kod broda, koja godinama pršti li pršti ili, pak, cugnu iz pljoske, odnosno u obližnjem bircuzu. Šta li bi tek bilo da Palić nije (a nije, naravno!) „mega turistička destinacija“?

 3. Mic po mic... kaže:

  A jezero Palić ? Sredstva kako se špekuliše od 6.000.000,00 evra od Nemačke banke za ulaganje i razvoj.Hidroinžinjer Roman Mišel koji tu boravi već10 godina da reši korišćenja jezera za sport i kupanje i da afirmiše kao destinaciju za banjski turizam
  Gde su ta sredstva utrošena ,jer ruku na srce na jezeru se ne vidi ništa za tu namenu ,izuzev uginuća riba i stvaranje alge koji uništavaju kisik u vodi…
  Gde je na velika zvona najavljeni ‘ Masterplan’ ? Planovi i projekti su plaćeni ,investitor je navodno bio uveden u posao..? Javna rasprava je održana. Ko tu koga munta bre?

OSTAVITE KOMENTAR