Nestao i Erne Lanji

Erne Lanji (Ernest Ernő Lányi) , osnivač Subotičke filharmonije, dirigent i kompozitor a jedno vreme i upravnik Muzičke škole u Subotici, dobio je 2007. godine  tablu na ovom starom zdanju, na inicijativu Društvene organizacije Arač.

Upravo renovirana fasada ove škole sa sobom je donela i strepnju od švrljatora iz udruženja “Džaba ste krečili”, međutim prvi su napali ovi iz Društvene organizacije “Sekundarci”.

Za vikend je nestala tabla posvećena Lanjiju i sada je već verovatno tamo gde su i biste Jovanu Mikiću, Ivi Loli Ribaru, tabla Vermešu, Ptica slomljenih krila i drugi.

PictureKOMENTARI

 1. nekoime kaže:

  nesto je trulo u drzavi danskoj i prokleto

 2. Moje ime kaže:

  I po stoti put – zasto niko ne postavi video nadzor na sve moguce ulaze u livnice ? Sad kao niko ne zna gde bi to moglo da bude. Lopovi to ne nose u poslasticarnicu.

 3. Istvan Tolnai kaže:

  Onaj iz treće Srbije će sad opet reći da je napad na mađarski živalj u Subotici isključivo napravljen u cilju sticanja materijalne koristi.

 4. Damjanics kaže:

  Lanji je bio Jevrejin, ako je to bitno…

 5. axel von libiz kaže:

   

  Moje ime:

  I po stoti put – zasto niko ne postavi video nadzor na sve moguce ulaze u livnice ? Sad kao niko ne zna gde bi to moglo da bude. Lopovi to ne nose u poslasticarnicu.

   

   

  Na koju Livnicu? Onaj kod Majsanskog mosta privatizovan -kupio Lajoš Čakanj,porušiio i odneo cigle …

 6. Damjanics kaže:

  A jel trebao da ostavi cigle ?

 7. axel von libiz kaže:

   

  Damjanics:

  A jel trebao da ostavi cigle ?

   

   

  Nije fazon u ciglama već da nema livnice , a cigle sa zgradom nek traži nazad bivši vlasnik kome su komunisti nakon 2 rata to oteli ,a ovaj 'mlađan' samo je 'dovršio 'započeto nakon ww2..

 8. Aca Dramoser kaže:

  "Dragi stanovnici Subotice. U najkraćem roku će biti pronađeni i procesuirani krivci. Evo Slin..pardon Stefanović će da angažuje sve raspoložene ljude u ministarstvu da se ovaj slučaj reši. Nema nedodirljivih! "

 9. vokille kaže:

  Ovde je sasvim normalno postalo da biste odšetaju, da bronzane ptice od 300 kg da odlete, i da ploče nestanu. Još malo, pa mi se čini da će i Ivan Sarić odlučiti da se sa biciklom provoza van grada!

 10. belial kaže:

  Zasto nisu postavljene kamere na muzickoj skoli? I hoce li neko vec zapoceti borbu protiv onih koji unistavaju grad grafitima, kradjama spomenika itd. Kao da zivim u nekom crnackom getu iz filmova a gradski oci se brinu o foteljama i koja stranka ce vise klepati!!

 11. rax kaže:

  ebale vas kamere, uskoro cemo svi biti u orwelovom romanu ili u velikom bratu. pa valjda necemo sve staviti pod kameru i kakve veze sa ovim imaju lokalni politicari? nikakve, a ni kamere. ovo stanje moze jedino da se resi policijom, ali ne ovom sadasnjom i sa nekim drugim sudijama i nekim drugim zakonima. 

OSTAVITE KOMENTAR