Nevreme poremetilo završnicu “Interentno” festivala u Subotici

Predstavljanjem svih učesnika, sinoć je u Subotici završen međunarodni “Interetno” festival. Ova tradicionalna manifestacija održana je 17.  put.

Loše vreme je u značajnoj meri poremetilo program festivala. Završnica ove međunarodne manifestacije je zbog toga, kao i otvaranje, održano u Mađarskom kulturnom centru “Nepker”, ali to nije umanjilo užitak publike. Subotička publika je još jednom imala priliku da vidi folklorne grupe iz Kolumbije, Meksika, Paname, Paragvaja, odnosno iz Rusije, Tatarstana i Jakutije.

“Jako nam se dopao festival. Mnogi od nas su sada prvi put bili u Evropi. Ljudi su ovde prijatni, sviđaju nam se običaju, kultura i naravno hrana. Organizacija je vrhunska zato ćemo sigurno doći i drugi put”, kaže Lilian Molinas iz Paragvaja.

Mađarski kulturni centar “Nepker”, kao glavni organizator festivala i ove godine suočio se sa brojnim izazovima, ali je sve na kraju proteklo veoma dobro uz pozitivne ocene učesnika i publike.

“Jako brzo smo stigli do kraja ovih pet dana. Verovatno zato što je sve bilo dobro organizovano, a i zato što je festival dobro primljen od strane publike, što je za mene najvažnije”, ističe organizator Bela Bodrogi.

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa “Interetno” je i ove godine Subotičanima ponudio bogat prateći program u centru Subotice.

 

RTVKOMENTARI

  1. pista kaže:

    Nije nevrene… bilo je samo kise i to lepe… festival nije poremecen zbog vremenskih prilika nego zbog finansija o cemu nazalost veliki deo medija cuti… Na zalost ovakva – i u svetu retka – manifestacija iz godine u godinu dobija sve manje i manje sredstava. Kako od grada, tako i od pokrajine i republike… Pitam se kako ce Bodrogi sa svojom ekipom sledece godine organizovati Interetno??? Mozda digne ruke od svega….ne bi me cudilo.

OSTAVITE KOMENTAR