Ni vaspitači u vrtićima nisu pošteđeni od korona virusa

Tridesettri vaspitača Predškolske ustanove „Naša Radost” u Subotici nalazi se na bolovanju zbog zaraze virusom kovid-19, odnosno zbog kontakta sa zaraženom osobom.

Kako bi se posao odvijao nesmetano, gradsko rukovodstvo je prošle nedelje izdalo uputstvo na osnovu kojeg u vrtić mogu da idu samo deca kod kojih su oba roditelja neophodna na svojim radnim mestima. Broj dece koja idu u vrtiće ove ustanove smanjen je na 1700, sa dosadašnjih 4300, dakle trenutno jedna trećina upisane dece ide u vrtić – izjavio je za RTV Panon Veljko Vojnić, tehnički direktor „Naše Radost”-i.

„Naše zaposlene uglavnom zaraze članovi njihovih porodica. U 95 odsto slučajeva zaraza se dogodila na taj način. Dakle, pre njih je jedan od članova njihovih porodica već bio u kontaktu sa virusom. Polovina vaspitača u vrtićima je u karantinu upravo zbog toga, jer su se razboleli članovi njihovih porodica. Druga polovina od naših 33-je zaraženih radnika zarazila se direktno. Što se tiče naših trenutnih epidemioloških mera, one su veoma važne zbog toga, jer nismo u mogućnosti da pružimo adekvatnu uslugu ukupnom broju dece, jer su se vaspitači u našim vrtićima zarazili van ustanove. Tako smo bili prinuđeni da uvedemo novu metodu rada, sa kojom primenjujemo propise gradske uprave. To znači da roditelji mogu dovesti svoje dete u vrtić samo onda ako imaju dokaz o tome da je njihovo prisustvo kod poslodavca neophodno.”

RTV PannonKOMENTARI

 1. Roditelj kaže:

  Kako clanovi porodica kad nemaju kontakt sa vaapitacima

 2. Korona kaže:

  Moja supruga već godinama pokušava da se zaposli u vrtiću, ali nije podobna.
  Čak ni u koroni nemaju volju da zaposle nikoga, a imaju problem sa manjkom radne snage.
  Nama samo vakcina protiv političke korupcije može pomoći….

 3. Maja kaže:

  Nije istina da su ih zarazili ukucani!! Sve koje znam da su bile pozitivne dobile su od roditelja dece,kojih je svaki dan sve vise. Nijedan clan porodice od vaspitaca nije bio pozitivan!

OSTAVITE KOMENTAR