Niske temperature otvorile Prihvatilište za beskućnike

Nagli pad spoljne temperature uslovio je ponovno otvaranje privremenog Prihvatilišta za beskućnike u Subotici. Zbog preventivnih mera, u prihvatilištu je obavezno nošenje maski, merenje temperature, a pojačana je i dezinfekcija prostorija.

Privremeno Prihvatilište za beskućnike u Subotici od juče je ponovo otvoreno za najugorženije građane, one koji nemaju krov nad glavom. Centar za socijalni rad je nakon najave izuzetno hladnog perioda odlučio da se Prihvatilište ponovo otvori. I ovoga puta svi korisnici moraju da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

“Sve propisane mere od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica sprovodiće se u danima kada Prihvatilište bude otvoreno. One se ogledaju u postavljanju dezobarijera, nošenju maski, nošenju rukavica, svakodnevnom merenju temperature korisnicima, ali i redovnoj dezinfekciji prostora i provetravanju samih prostorija”, kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za obllast socijalne zaštite i zdravstva Subotice.

Za funkcionisanje Prihvatilišta su i ovoga zaduženi Crveni krst i Caritas, koji pored tri obroka, korisnicima obezbeđuju garderobu, sredsta za higijenu, a po potrebi i lekarsku pomoć.

“Trenutno je pripremljeno 11 ležaja.Ukoliko bude postojala potreba broj ležaja možemo nešto malo i da povećamo. U toku dana, do sada, nije bilo u Crvenom krstu ljudi koji su se interesovali za ovu vrstu usluge, što ne znači da ih neće biti”, ističe Miodrag Varo iz Crvenog krsta.

Privremeno Prihvatilište za beskućnike u Subotici je već otvoreno 11. januara, ali je zbog toplog vremena, nakon desetak dana zatvoreno. Grad Subotica je za rad Prihvatilišta ove godine izdvojio 500 hiljada dinara.

RTV


KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

59 + = 61