Niški košarkaški klub postaje subotički

Košarkaški savez Srbije dao je saglasnost Košarkaškom klubu “Fer plej” da se pripoji subotičkom “Spartaku” – piše portal Južne vesti.

KK Fer plej bi KK Spartaku preneo svoja sportska, ekonomska i marketinška prava i obaveze, što bi dovelo do gašenja tog niškog kluba.

Košarkaški klub Fer plej, jedan od najmlađih niških klubova osnovan 2017. godine, ove godine bio je pred istorijskim uspehom – u poslednjem kolu ostao je bez Košarkaške lige Srbije zbog slabijeg međusobnog skora sa beogradskim Slodesom, a posle samo mesec dana od kraja sezone mogao bi da prestane i da postoji.

Od krovne košarkaške organizacije zatražili su dozvolu za statusnu promenu i pripajanje Spartaku iz Subotice, inače članu Druge regionalne lige Vojvodine, a poslednjih godina klubu u slobodnom padu, jer su za 3 godine promenili 3 ranga.

Saglasnost su dobili od KSS-a, a kako piše u odluci, Fer plej bi preneo svoja sportska, ekonomska i marketinška prava i obaveze subotičkom klubu koji bi narednu sezonu igrao u Drugoj košarkaškoj ligi, takmičenju koje je prošle sezone igrala niška ekipa.

Niški klub bi se, ako se sve to obistini, brisao iz članstva KSS-a, pa bi praktično prestao da postoji.


Predsednik Fer pleja: Nemamo novca za narednu sezonu

Da je novac glavni razlog za namere za ujedinjenje sa subotičkim klubom, kaže predsednik niškog kluba Miodrag Antić. Ipak, kaže da ništa još nije odlučeno, da su sve ponude otvorene i tek se sad o tome razmišlja i pregovara kada su dobili “zeleno svetlo” od Saveza.

Nemamo dovoljno novca za narednu sezonu. Liga je ipak mnogo skupa, 8 miliona je potrebno samo kao garancija da se učestvuje u KLS-u 2 – kaže Antić.


juznevesti.comKOMENTARI

 1. Mirko Bajic kaže:

  Stantic Bojan prvi trener a Blagoje Ivic ekonom

 2. Jarić Miroslav kaže:

  Spartka je super organizovan.Blagoje Ivic i Luka Gavrilovic ne mogu ni sahovski klub da vode.

 3. Goran kaže:

  A odakle Spartaku 8 mil dinara kad ih Barbika uterala u minus??? Da nije vratila ???

 4. Raspop Teodosije kaže:

  @Goran
  Sve će to narod po(plaćati)

OSTAVITE KOMENTAR

44 + = 48