Ništa od treće „Ruskinje“

Treću novu kompoziciju za subotički željeznički čvor, koja je trebala da drži liniju prema Senti, po svemu sudeći putnici neće dočekati. Kako saznajemo, pruga preko Bikova i Oroma za Sentu, u tako je lošem stanju da bi mogla izazvati određene probleme ovom savremenom i skupom vozilu.

 

Iako šinobus na ovoj trasi vozi 30 na sat do Gabrića a dalje „juri“ do 60 na sat, to je i dalje najkraći (39 km) i najjeftiniji put do Tise. Putnici, među kojima su najbrojniji đaci i studenti iz tog kraja, bili bi zadovoljni i nekom starijom kompozicijom ili šinobusom, koji bi pouzdano kretao svaki dan. Stalni kvarovi i otkazivanje polazaka su trenutno toliko česti da ovaj prevoz čine vrlo nesigurnim.

 

Dve crvene „Ruskinje“ koje saobraćaju na linijama za Horgoš i Sombor, toliko odskaču svojim komforom i tačnošću od ostatka voznog parka, da i dalje predstavljaju atrakciju između starih vagona i iznemoglih šinobusa. Broj putnika na tim linijama se povećao za 50 odsto.

 

Uskoro obnavljanje pruge Segedin – Subotica – BajaKOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  “Z” KRAK…..za Sentu,
  “W”KRAK…..za Baju,
  “Q” KRAK…..za …….
  a ja i dalje ….LJEPOM NASOM ZAGREBACKOM,
  od Vatrogasa,dam gas i zapevam:
  …i picim,picim,picicu,i u EU sticicu,
  “Y”KRAKOM…za 12-13-14-15-……??? GODINA!!!

  PS:inace ovi “kraci” su izvrsni za jednu hladnu,
      mediteransku salatu,u ove tropske dane. 

 2. Aleksa kaže:

  Opet su nas iz Beograda preveslali. Pruga prema Horgošu između stanica Bački Vinogradi i Horgoš je verovatnije još u lošijem stanju, a novi voz saobraća. Treća kompozicija je verovatno prenamenjena za neki važniji pravac van Vojvodine.

  Jedino je žalosno da je pruga Subotica-Senta-Kikinda i dalje prema Rumuniji zapuštena, a na njoj je nekada saobraćao Orijent-expres.

 3. Mirko kaže:

  Zanimljiv potpis ispod ilustracije: Uskoro obnavljanje pruge Segedin – Subotica – Baja 

  Da li je u pitanju pruga “Mađarska – Srbija – Mađarska” ili buduća pruga “Mađarska – Mađarska – Mađarska”?

OSTAVITE KOMENTAR