Noel Pešut, vanserijski talenat u moto-krosu

Dok nestrpljivo pratimo rezultate Gabora Sagmajstera na Dakar reliju, u Subotici stasava najmlađi član njegovog tima Noel Pešut, devetogodišnjak vanserijskog talenta u moto-krosu.

Za samo tri godine aktivnog treniranja, Nole šampion, kako ga Subotičani od milošte zovu, u svojoj vitrini ima devet pehara.

Foto:J.Lemajić

Iako vozi najstariji i najlošiji motor u klasi MH-65, nije bilo takmičenja na kom se nije popeo na pobedničko postolje. Za sada ima treće mesto u Šampionatu Srbije, a od kada vozi profesionalno, kao član Sagmajsterovog tima, bio je drugi i treći pojedinačno i ekipno u Arilju, Čačku, Beogradu, Bačkoj Topoli, Požarevcu.

Nole do medalja dolazi trenirajući u svom dvorištu, gde mu je tata Ivan iza kuće napravio moto-stazu. Treninge ima svakodnevno po sat vremena napolju, ali i u kući radi vežbe za balans, jer je on bitan za ravnotežu kada je na skakaonici.

– Nikada se nisam plašio vožnje, čak ni kada sam počinjao. Uživam da vozim – priča nam devetogodišnjak.

–  Uzor mi je Tomaš Martonoši iz Sente. Voleo bih da i ja jednog dana odvozim Dakar reli. Želim motor “jamaha”, koji košta oko 3.500 evra. Sa njim bih mogao da uradim mnogo više. 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. S&S kaže:

    Bravo dečko.
    .

  2. Dario kaže:

    Smanji zajebabciju Ivane kupi sinu motor od 3.500 hiljade

OSTAVITE KOMENTAR