Nogometni klub Spartak iz Male Subotice

Naprijed Spartak – navija Torcida za svoje nogometaše! To su navijači Spartaka iz Male Subotice, malog mesta u Hrvatskoj koje broji oko šest hiljada stanovnika.

Kažu da je naselje nastalo još 5000 godina pre Hrista, još u kameno doba i dalje.

Za nogometni klub se pouzdano zna da je osnovan 1964. godine. U zvaničnoj istoriji se to danas ne pominje ali jasno je da je uzor bio onaj veliki Spartak, iz velike Subotice.

Najviši dometi su plasman u drugu ligu hrvatske i finale kupa Međumurja.

Mala Subotica se nalazi na krajnjem zapadu  Hrvatske pa je možda udaljenost ovog mesta, ali i nesrećni događaji iz bliže prošlosti, doprinela da zaboravimo jedni na druge.

mala subotica

Bratimljenje NK SPARTAK i FK SPARTAK (1974. godine)

mala subotica spartakKOMENTARI

 1. Gyula Dietrich kaže:

  Kada je naš Špartak bio prvoligaš, dali je igrao u Ljubljani, Mariboru čak i u Lendavi uvek je posećivao ovo mesto, igrali su prijateljsku utakmicu čak su nosili i poklone. Na tim utakmicama po mojem znanju bili su dvocifreni rezutati ipak su imali kontakte. Ipak da spomenem u Hrvatskoj postoji i SUBOTICA na osam kilometara od Koprivnice. U Banatu je je Banatska Subotica pa da prevedem KRASSSO SZABADKA mislim u opštini Plandište. Možda nešto postoji na SU i oko Šapca i to u Mačvi, za ovo neznam.

 2. Lansky kaže:

  Mala Subotica
   

 3. MegaCarJoj kaže:

  Postoji i u Srbiji jos par Subotica, koje imaju svoje klubove. Evo ih:
  FK Baštovan Subotica kod Aleksandrovca
  FK Resavac Subotica kod Svilajnca,
  i FK Bratstvo Banatska Subotica koji je ugašen.
  Inače imam monografije i velikog Spartaka a i ovog malog, i zasigurno je da su uzeli ime Spartak po uzoru na naš Spartak! 

OSTAVITE KOMENTAR