Nov, moderan objekat za najmlađe stanovnike Starog Žednika

Umesto dosadašnje jedne sobe u sklopu Osnovne škole, mališani Starog Žednika kod Subotice od danas imaju novi moderan vrtić u svom selu. Za meštane, vrtić je jedan od preduslova opstanka na selu.

Za sada je planiran upis četrdeset mališana, a ukoliko se ukaže potreba, objekat može i da se proširi.

“Oprema je spremna, nameštaj je spreman, ako vidimo da se ukaže zaista potreba onako kako je bilo u najavi – da je potrebno za šesdesetoro dece – ovaj objekat u roku od dve nedelje može da se pretvori u kapacitet za šesdesetoro dece”, kaže tehnički direktor PU Naša Radost Veljko Vojnić.

Izgradnju i opremanje objekta finansirala je Vlada Srbije. Nedavno su obnovljena još dva predškolska objekta, takođe u prigradskim mesnim zajednicama, a u toku je i rekonstrukcija centralne kuhinje predškolske ustanove.

“U poslednje četiri godine u objekte Naše radosti, u predškolsko obrazovanje, uloženo je negde oko sto miliona dinara. Normalno, zajedno smo na projektima radili sa Vladom Republike Srbije i Vladom Autonomne pokrajine Vojvodine, pa možemo da kažemo da je rekonstruisana centralna kuhinja, adaptirani su i izgrađeni novi objekti, a takođe su gasifikacijom određeni objekti danas energetski efikasni“, rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

U najavi je i rekonstrukcija dva najveća objekta subotičke predškolske ustanove, u dva najgušća gradska naselja – Radijalac i Prozivka. Prvi koraci najavljeni su za jesen.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR