Nova fasada na Muzičkoj školi

Posle gotovo devet meseci radova na revitalizaciji fasade Muzičke škole, konačno se vide prvi rezultati. Pre rekonstrukcije je objekat imao fasadu u različitim nijansama: gledano sa ulica Štrosmajerove i Albe Malagurskog jednu, a prema Gradskoj kući i trgu drugu. Takođe ove fasade nisu bile ni u istom stanju s obzirom da je svojevremeno jedan deo već bio rekonstruisan.

 

Pri kraju su radovi na južnoj i zapadnoj strani fasade objekta, završni radovi, odnosno postavljanje gipsane ornamentike i ukrasa, fino malterisanje krečnim malterom prema strogim restauratorskim recepturama, te bojenje fasade. 

 

Stanje objekta pre rekonstrukcije

Muzicka-skola-Subotica-2

Muzicka skola

 

Posle zimske pauze, pa potom rekonstrukcije strehe, zamene oluka i kompletne stolarije, ubrzano se krenulo sa malterisanjem i montažom gipsane ornamentike. Iako na delu prema trgu veći radovi tek predstoje, na fasadama prema Štrosmajerovoj i Albe Malagurskog polako ulaze u završnicu. Tokom današnjeg dana se krenulo i sa uklanjanjem skele na jednom njihovom delu, čime su Subotičani dobili priliku da prvi put vide budući izgled ovog objekta. 

 

Muzicka skola - nova fasada (3)

Boja je određena u saradnji sa restauratorima iz Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika Subotica i izvodi se u tri nijanse u skladu sa dominantnim stilskim načelima minhenske secesije.

Muzicka skola - nova fasada (4)

Do kraja ove nedelje biće postavljena skela sa istočne strane objekta. Nakon toga započeće se sa zamenom dotrajalih delova strehe na istočnoj strani objekta, te uklanjanje preostalog starog maltera na severno i istočnom delu fasade, te malterisanje i sve ostale radnje, kako bi se sanacija fasade i delova strehe i krova privela kraju.

Muzicka skola - nova fasada (5)

Muzicka skola - nova fasada (6)

Muzicka skola - nova fasada (2)

Muzicka skola - nova fasada (1)

 KOMENTARI

 1. Bivsi kaže:

  Veliki plus za izgled! Nadam se da neće propasti brzo kao zgrada bivšeg bioskopa "Korzo". smiley

 2. Boban kaže:

  extra brate!

 3. Anonimni kaže:

  nesto makar

   

 4. Andrija kaže:

  Fantasticno!!! Bravo!

 5. Kerékjártó Ábrahám kaže:

  Nagyon fasza ez az új faszád.

 6. Ivan kaže:

  Prelepo! Na kraju postaviti nadzorne kamere, ima u gradu slobodoumnih grafitera,ne želim farbat vraga, ali bih ruke sekao javno, za uništavanje.Vredni majstori,vredna zgrada sa vrednim đacima…super. Samo da ne preraste u hvalospeve političara, jer ovo nisu započeli sadašnji

OSTAVITE KOMENTAR