Nova igrališta u Subotici

Izgrađena su nova igrališta u  mesnim zajednicama Aleksandrovo,  Dušanovo i  Gatu. Reč je o projektu izgradnje i sanacije postojećih igrališta u gradu koje realizuje Direkcija za izgradnju grada.

U Direkciji za izgradnju grada ističu da su pored izgradnje novih igrališta, rekonstruisali igralište u ulici Jovana Mikića i Petrinjskoj ulici, a treba još da se saniraju igrališta u ulicama Avgusta Cesarca i Vladimira Đenića.

 

Uskoro će novo igralište da dobije  i Radijalac, jer Nivea želi da pokloni igralište grad i biće u okolini Aleje Maršala Tita.

 

Pored izgradnje novih igrališta  i sanacije postojećih u toku su i sitne popravke.Direkcija je zadužena i za održavanje postojećih igrališta.

 

Direkcija za izgradnju grada ove godine izdvojila je 2,5 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju dečjih igrališta u Subotici. Izvođač radova je firma Komvel.KOMENTARI

 1. lio - olivija kaže:

  Bravo ! I te kako trebaju igralista za decu. 
  Dodala bih koji komentar. Bilo bi idealno, da se ispod ljuljaski umesto tih rupa od zemlje (i vode nakon kise), postavi zelena meka materija kao na teniskim terenima. Mozda je skupa, ali zaista vredi za nase malisane, narocito zbog padova. To sto me odusevljava na subotickim igralistima, jeste, da uvek ima nekog od roditelja po klupama. Nadzor je u danasnje vreme i te kako neophodan (!). Osim toga, moram reci, da se deca naseg grada jako lepo vaspitavaju. Osecam ih sretne. Vrlo retko su malo glasni, ali ne vriste kao u nekim drzavama zapada. I kao zadnje, veoma bih volela, a naravno nisam sama, i jako lepo molim nadlezne, ako je ikako moguce u skorasnje vreme, da se izbetonira ili pak postave plocice na izgazenom puteljku izmedju zgrâda koji vodi do glavnog puta, tj „024“ a nalazi se upravo uz igraliste. Po kisnom vremenu cizme su nam neophodne. A moramo da gazimo gotovo svakodnevno. Hvala velika ako ovi moji predlozi nece naici na gluve usi, pa samim tim da se poboljsa kvalitet zivota mnogim stanarima – makar na ovaj nacin. 

 2. gorki kaže:

  Igralište u Tokiu je jedno od najposećenijih ali nema dovoljno sadržaja….to treba da vam bude prioritet !!!

 3. egh kaže:

  A mz Zorka?

 4. suzana kaže:

  Igralište kod tesline pijace ( mz kertvaroš) takođe srediti 🙂

 5. lio kaže:

  suzana:

  Igralište kod tesline pijace ( mz kertvaroš) takođe srediti :)

  Slazem se za igraliste!  
  Slazem se potpuno za igraliste. 
  Ali da li ste Vi culi o Tesli ? O velikom Nilkoli Tesli?
  Da li ste vi culi za MZ Kertvaros? 
  Mozda vi vase inicijale piseta sa malim slovima, u tom slucaju se izvinjavam.  

  Bila jednom jedna osnovna skola, ali koja, gde ? 

 6. keka kaže:

  nasoj  deci  trebaju  i  nova  i  rekonstruisana igralistaTako   da  i uZORKINOJ  ULICI  nekada  je   bilo  igraliste,sada je  u  korovu,sramota!Molim  nadlezne  i  opstinu  mz.zorkaTJ>predsednika  zajednice da  se   napravi gde  je  nekada  i  bilo  igraliste,pored  fabrike  bambino,napravi  igraliste,jer deca  iz  tog  naselja  nemaju  svoje  igfaliste,a  ne  smeju  na   ulicu jer  prolaze  kamioni  i  nema  mesta   za  igranje!!!!!! PO  TOM  PITANJU  TREBA  DA   SE  RESI   PROBLEM<I   TO  MESTO  JE  ITEKAKO  BITNO<DECA  SU  SVA  ISTA  I TREBA  IM   PRUZITI   ISTE  USLOVE!!!!!!!!!

 7. stormwatch kaže:

  keka

   

  GOSPODINE KEKA! UZMITE KOSILICU i prokrcite PUT DECI da DECA dodju na igraliste i da IMAJU GDE DA SE IGRAJU a ne da idju PO KOROVU! Ne pitajte uvek STA GRAD MOZE UCINITI za vas NEGO STA VI MOZETE ZA GRAD!

 8. Sabina kaže:

  Svaka cast! ………………………………

  ,,,,,,,,,,a Palic ??? Kada ce on stici na red ??????????????????????????????

  I na Palicu ima dece za Vasu informaciju!

 9. keka kaže:

  neka  svako  kosi  u  svom  i  ispred  svog  dvorista,a  ko  zivi  u  zgradi  to  mora  grad!Na  igralistu  u  ZORKINOJ  ULICI nijeproblem  korov,nego  sto  decica na tom mestu  nemaju  ni  sprave  za  igraliste,staro  je  nefukcionalno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tako  da  je u  ZORKINOJ ULICI pored fabrikeBAMBINO  zaista potrebnoIGRALISTE!!!!!!!!!!!!

 10. nina kaže:

  za ostala igralista,kao sto su palic,kertvaros….itd izgleda da ce morati posebne molbe i peticije da se pisu,da bi se uradilo nesto!!
   

OSTAVITE KOMENTAR