Nova pomoć Minhena Subotici

Predstavnici grada Minhena i Crvenog krsta Bavarske dopremili su pomoć u vidu četiri kamiona robe za subotičku Opštu bolnicu, Udruženje penzionera Subotice, škole i udruženja građana.

Kako je izjavio koordinator akcije Hamid Sijerčić, nova donacija Minhena Subotici produkt je zajedničkog rada grada Minhena i Crvenog krsta Bavarske, kao i Kancelarije “Pomoć čoveku u nevolji”.

 

“Subotičkoj Opštoj bolnici stigli su kreveti, nepromočivi madraci, posteljina, odeća za personal i odeća za spavanje. Školama smo dopremili nameštaj, stolove i stolice, a udruženjima građana kancelarijski materijal, odeću i obuću” – rekao je Sijerčić na konferenciji za novinare.

 

On je dodao da saradnja grada Minhena i grada Subotice traje već 14 godina i da tu saradnju prati partnerski i prijateljski odnos.

 

Šef Kancelarije “Pomoć čoveku u nevolji” Peter Klaper, istakao je da je u Suboticu u proteklom periodu već upućeno oko 15 tona pomoći i da će kontakti i saradnja u budućnosti biti nastavljeni.

 

On je naglasio i ulogu Čede Hajdera, sekretara gradonačelnika Subotice koji, kako je rekao, neguje dobre odnose sa minhenskim partnerima i prenosi im potrebe subotičkih institucija i organizacija.

 

Grad Mihnen i ranije je izdvajao značajnu pomoć za subotičke socijalne, zdravstvene i obrazovne ustanove, a deca iz Subotice svake godine su učestvovala i na sportskim turnirima u glavnom gradu Bavarske koji im je bio domaćin.

 

Osim toga, u nekoliko navrata su donacijom vozila potpomagali rad subotičke vatrogasno-spasilačke jedinice.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR