Novi granični prelaz do kraja godine

Do kraja godine biće završen novi granični prelaz sa Mađarskom Bački Vinogradi – Ašothalom. Izgradnjom tog prelaza biće znatno rasterećen prelaz kod Horgoša i smanjene gužve na granici u letnjem periodu. Javlja dopisnik Radio-televizije Vojvodine iz Subotice Ratko Bojić.

 

 

Radovi na budućem graničnom prelazu Bački Vinogradi–Ašothalom su pri kraju. Objekti u kojima će zajedno raditi naše i mađarske granične službe nalaze se na mađarskoj strani granice.

 

Ukoliko sve bude teklo prema planu ovde će građani sa srpskim i mađarskim pasošima moći da prelaze granicu u oba pravca već u januaru 2013. godine.

 

Gradnju ovog prelaza finansirala je sa dva miliona evra vlada Mađarske, a prilazne puteve s obe strane granice Evropska unija.

 

RTVKOMENTARI

 1. tomig kaže:

  Da li neko zna gde se skreće za taj prelaz, negde oko Abrahama ili pre Palića?

 2. i kaže:

  Znaci kupanje u Morahalomu jos brze i jednostavnije.Ovo je za mene dobra vest!

 3. djedpradjedmedjed kaže:

  @tomig
  skrece se posle hajdukova na prvom skretanju za backe vinograde, onda se prodje kroz selo i predje pruga, a zatim i auto put. i nakon toga udjete u ulicu muskatli (koja se vidi sa auto puta) i vozite se pravo na granicni prelaz.
  (nadam se da je razumljivo)  

 4. marko kaže:

  kadace prelaz na Bajmoku da radi 24 sata?

   

 5. TIBOR kaže:

  Na Bački Vinogradi preko pruge, preko autoputa pa odmah levo, prva ulica desno ,papravo na granični prelaz, ali biće table i putokazi !

 6. Ankica kaže:

  Gradnju ovog prelaza finansirala je sa dva miliona evra vlada Mađarske, a prilazne puteve s obe strane granice Evropska unija.
  Da li je Srbija nešto finansirala za ovo? To se ne spominje . 
  Svejedno, meni će također dobro doći ovaj prelaz. 

 7. sugrađanka kaže:

  Koliko će radnika biti zaposleno na ovom prelazu…..A još bitnije pitanje kako će se radnici zapošljavati ….imali nekih konkursa …..ili po običaju nekako drugačije…

OSTAVITE KOMENTAR