Novi objekti u Hajdukovu

U Hajdukovu potpisana su dva ugovora: o izgradnji Doma kulture u Nosi i rekonstrukcija i dogradnja zgrade Mesne zajednice “Hajdukovo”. Oba projekta finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Na mestu gde je sada poljana za tri meseca treba da se završe grubi građevinski radovi i objekat Doma kulture stavi pod krov.

 

 

– Malo smo izolovani od grada i dobili smo šansu da nešto uradimo za naše selo. U poslednjih 12 godina više od 50 ili 60 dece je preko umetničkog društva putovalo u Mađarsku, Sloveniju i Slovačku i bila je to prilika da besplatno ili za malo para putuju i proširuju svoje vidike – istakla je predsednica KUD “Hinga”, Natalija Šomođi.

 

Na za sada pokošenoj poljani izgradiće se zgrada Doma kulture za Nosu. Prva faza radova obuhvata grube građevinski radove, a druga faza opremanje objekta. Izvođač radova je subotička firma d.o. o. “Maksim gradnja”.

 

– Cilj je da se rurarnim sredinama vrati život. Ono što je prednost Nose je što ima KUD Hinga koji ima zapažene rezultate u zemlji i inostranstvu. Imamo opredeljena sredstava za ovu namenu i izmirili smo sve dospele obaveza – rekao je v.d. direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Nebojša Malenković.

 

Cilj je da se u ruralnim sredinama vrati život. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je do sada finansirao 54 Doma kulture. Fond je obezbedio novac, zaposliće se i domaća domaća građevinska operativa.

 

Fond za kapitalna ulaganja ima 2,2 milijarde dinara za sve projekte i zato je veliki značaj ova dva projekta, istakao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Zgrada Mesne zajednice “Hajdukovo” je izgrađena 1948.godine i predstavlja centar svih dešavanja u naselju. Izvođač radova je subotička kompanija “YU-mol”.

 

– Kapitalni projekti nisu samo izgradnja auto-puta, Domovi kulture, trotoari i drugi objekti koji su od vitalnog značaja naselja. Zadovoljan sam jer će se realizovati dva projekata u Hajdukovu. Prva faza za oba projekata koštaće oko 50 miliona, a do kraja će se verovatno uložiti i do 100 miliona dinara. Projekti su bitni jer će pomoći poboljšanju kvaliteta života u Hajdukovu – istakao je Ištvan Pastor predsednik Skupštine Vojvodine.Vojvodine.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR