Novi proizvodi na subotičkim pijačnim tezgama

Na Mlečnoj pijaci proteklog vikenda predstavljeni su novi zakupci, čija proizvodnja se zasniva na organskim i domaćim proizvodima.

Na tezgama subotičke pijace od sada se mogu naći i voćne prerađevine firme „Dolovac organic i tradicija“ iz Novog Sada.

Posetioci Mlečne pijace bili su u prilici da probaju i sok od ječma, tačnije subotičko zanatsko pivo, jedne od najmlađih kraft pivara u Srbiji.

Iz JKP „Subotičke pijace“ objašnjavaju da je ovaj potaz načinjen kako bi se sugrađanima predstavio budući koncept ovog preduzeća, koji se zasniva na ponudi visokokvalitetnih, ekoloških proizvoda.

Ovi proizvodi nastali su kroz projekat Klastera kreativnih industrija Vojvodine, koji je imao za cilj povezivanje domaćih proizvođača organske i domaće hrane sa Klasterom, kako bi im se pružila pomoć i podrška na putu ka „osvajanju“ tržišta.

Klaster svojim radom već deceniju aktivno utiče i doprinosi stvaranju pozitivnog okruženja za razvoj kreativnih i kulturnih inudstrija u Vojvodini, Srbiji i regionu.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. bac Vranje kaže:

  Nije li i Jovanjica bila organska proizvodnja?? Da nije ovo neka “bratska” firmica…cisto pitam,da ne bude posle…

 2. ffilozoff kaže:

  Franjo idje u Feketic-nema tamo trave…Vulin je brao paradajz,,,a Vucicev brother salatu !!! ALI dobro…vreme sve pokaze…

 3. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @bac Vranje

  Te organske proizvodnje uz jake subvencije drzhave (ahahahahah…) dole nichu ko pechurke posle kishe…ja mislim da bi u ovom momentu tribalo dovesti par experimental bendova iz engleske dole da jedu paradajsa i okopavaju zasade te vocke predivne i muzika bi posle nekog vremena bila bash ono…esperimental pridivna…renesansa muzike koja je davno potrebna svitu….cak mozh i neki izik izmisit da zvuchi bolje!!!!…evo ima bend Marsupilami s pochetka 70’tih….nis nishta mogli sklopit da zvuchi logichno dok nis iz Engleske otishli u Holandiju da udahnu svizheg aira koji im je proshirio vidike….znachi chekamo neki neafirmisani bend da otidje dolig i napravi chudo slichno “Arena” albumu koji su prilikom kozumacije Paradajsa i udahivanja miomirisa sa stabljika istih po Holandiji, Marsupilamijevci verno prineli u zvuk….

 4. JaPaja kaže:

  Svi komentari su made Cro of KITANOVIĆ.

OSTAVITE KOMENTAR