Novo ruho gerontološkog kluba u Subotici

Najstariji gerontološki klub u Subotici, gerontološki klub “Centar I” dobio je novi, obnovljeni izgled. Rekonstrukcija objekta je realizovana u okviru prekograničnog IPA projekta, koji Gerontološki centar Subotice sprovodi u saradnji sa partnerima iz Hrvatske.

Za rekonstrukciju kluba, koja je trajala šest meseci izdvojeno je 140 hiljada evra.

Ovaj klub postoji već 40 godina i najstariji je gerontološki klub u Subotici.

Nakon ovoga Gerontološki centar Subotice već planira nova ulaganja.

“Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji gerontološkog doma na Karađorđevom putu. Ministarstvo energetike je zahvaljujući gradu Subotici odobrilo 15 miliona dinara i uskoro počinje renoviranje gerontološkog kluba “Centar II”. Mislim da ćemo uskoro moći da objavimo i lepe vesti iz Kancelarije za javna ulaganja. Jedan veliki i značajan iznos, najveći iznos ikada uložen u socijalnu zaštitu grada Subotice, koji bi treba da nas obraduje povodom rođendana sledeće nedelje, gde bismo napravili velike novine u domu “Dudova šuma”, koji bi trebao da bude u stvari najbolji dom tog tipa na Balkanu”, objašnjava dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, Subotica.

Grad Subotica je ove godine opredelio više od 48 miliona dinara za Gerontološki centar, ali je renoviranje kluba finansirano u okviru prekograničnog projekta koji subotička ustanova sprovodi u saradnji sa partnerima iz Hrvatske.

“Ovo jeste primer dobre prakse, kako treba da sarađuju ustanove socijalne zaštite u regionu i u našoj zemlji. U ime grada čestitam i partnerima iz Đakova, Osijeka i Apatina i naravno našem Gerontološkom centru na svemu onom što su uradili u okviru ovog projekta i što će uraditi u narednom periodu, pre svega otvaranje Regionalne akademije za negovatelje”, ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstvo.

Gerontološki centar Subotica je jedan od najboljih u zemlji i kao takav predstavlja važnu kariku u razvoju socijalne zaštite u Vojvodini.

“Predhodne tri godine, Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem, a preko pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnoost polova, na čelu sa Predragom Vuletićem, uložila je u ovaj gerontološki centar oko 43 miliona dinara, što samo govori o tome koliko pridajemo značaj i pažnju socijalnoj zaštiti u Subotici”, rekao je Predrag Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku.

Radović je podsetio da je Pokrajinska vlada u protekle tri godine u socijalnu zaštitu na teritoriji Vojvodine uložila preko 600 miliona dinara.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR