O inkluziji Roma na severu Vojvodine

Predsednica Skupštine Subotice Marija Kern Šolja izjavila je danas da je lokalna samouprava spremna da pomogne Edukativnom centru Roma da se bavi inkluzijom romske dece u obrazovni sistem, kao i obrazovanjem odraslih.

 

Ona je na konferenciji za novinare rekla da nerešavanje problema romske nacionalne manjine ne vodi nikuda i dodala da je zato neophodno upoznavanje sa načinom života, kulturom i običajima Roma.

 

Založila se i da bude imenovan sastav Saveta za međunacionalne odnose u Subotici, pošto je odluka o načinu rada tog tela doneta 2010. godine.

 

Predsednik Edukativnog centra Roma u Subotici, Stevan Nikolić, je predstavio modele pristupa u prevazilaženju međuetničkih razlika i uspostavljanju dobre saradnje između građana, rukovodstva mesnih zajednica, lokalne samouprave i udruženja građana na teritoriji Subotice i Kanjiže.

 

U subotičkoj Gradskoj kući danas je održana prezentacija projekta „Unapređivanje postojećih i izgradnja novih mehanizama za inkluziju Roma u lokalnim zajednicama na severu Vojvodine“, koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo iz Beograda.

 

BetaKOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Toliko toleracnije prema Romima, pa prema dosljacima iz azijskih zemalja i zemalja s Bliskog istoka. obratite pažnju sta EU nalaze evropskim zemljama da se svake godine u toj i toj zemlji omoguci zaposljavanje za toliko i toliko stanovnika iz te i te zemlje. Imaju mnogo povlastica, a koliko povlastica imamo mi ovde? Ko nas koji smo odavde, i nismo Romi  koliko tolerise u tim evropskim zemljama?

 2. gamabunta kaže:

  Imaju mnogo povlastica, a koliko povlastica imamo mi ovde?

  koje oni povlastice imaju a da ih ti nemaš, keve ti?

 3. meho kaže:

  Ko koliko ima povlastica u ovoj zemlji tako i živi – standard ostavimo po strani.

   

OSTAVITE KOMENTAR