Obeležavanje 20. godina “AHK Srbije” u Subotici

Povodom dvadesetogodišnjeg jubileja Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije), AHK Srbija organizuje događaj “AHK Road Show” i to prvi danas u Subotici, a zatim u Novom Sadu, Čačku i Nišu, a sa ciljem unapređenja bilateralne privredne saradnje.

Događaj će biti organizovani u saradnji sa Ambasadom SR Nemačke u Beogradu i nemačkom organizacijom Germany Trade & Invest (GTAI), a prva je sutra u Subotici.

Razgovaraće se o privrednoj saradnji, potencijalima saradnje, trenutnom stanju ekonomije, saopštila je Nemačko-srpska privredna komora.

U Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija, dok su u Vojvodini aktivne 54 nemačke kompanije koje zapošljavaju više od 22.000 ljudi, što čini 23 odsto od ukupno zaposlenih u stranim kompanijama.

“U našem fokusu je uvek bilo i biće unapređenje bilateralnih privrednih odnosa Srbije i Nemačke, kroz neprestano intenziviranje privredne, kulturne i obrazovno-tehničke saradnje”, izjavio je direktor Nemačko-srpske privredne komore Frank Aleter, a navedeno je u saopštenju.

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + = 12